Trasig vindrutetorkare

Det värsta som kan hända en grabb är om du föds med bra ansikte men cok kort. Ser du ut som en dromedar i ansiktet men får längden är det helt ok, du kan väga upp det med humor och annat. Men om du är kort, mannen du kommer ingenstans ens med ett perfekt ansikte, korta grabbar överkompenserar med pumpning på gym, då ser dom ännu kortare ut. Det är köööört mannen, sök dig till smurfguzzar bara.
Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Osman

Vilken stabil amo som inte ens låter ett punkterat däck hindra hans business. Oskattad verksamhet förvisso, men ingen kan påstå att han saknar arbetsmoral. Vindrutetorkaren gnisslar som tinnitus, den här bilen hade skrotats omgående på en besiktning men amo har ändå självförtroendet på topp. Han tror på sin bil mer än vad dom flesta föräldrar tror på sina barn.

Min broder Ali. Han är hundra gånger mer man än mig, fastän han känner sig som en tönt just nu. 

Lutad mot bilfönstret och helt tyst. Jag känner honom allt för väl, som baksidan av min egen hand. Enda gången Ali är tyst är när hans osäkerhet kickar in. Ända sen vi var barn har det varit så. Så fort han grubblar lutar han sig någonstans och släpper sin annars helt spikraka alfahållning till en kurvad parentes.

Det värsta som kan hända en grabb är om du föds med bra ansikte men cok kort

Så många framgångar, men många motgångar också, trots det så har han alltid hållit sig till den långa och rätta vägen. Hans tålamod är otroligt, även om osäkerheten tar över ibland. Vi grabbar pratar aldrig om sånt. Vi ska bara verka fett stabila och säkra på allt.

Det värsta som kan hända en grabb är om du föds med bra ansikte men cok kort. Ser du ut som en dromedar i ansiktet men får längden är det helt ok, du kan väga upp det med humor och annat. Men om du är kort, mannen du kommer ingenstans ens med ett perfekt ansikte, korta grabbar överkompenserar med pumpning på gym, då ser dom ännu kortare ut. Det är köööört mannen, sök dig till smurfguzzar bara.

Ali är lång och har bra ansikte, han tar hand om sig själv, ändå har han sin osäkerhet. Fattar inte varför. Han bryr sig inte om guzzar heller, han har varit för upptagen med att hålla Aicha borta från grabbar för att ens tänka på sin egen karriär.

Jag vet att han tror jag är värsta grejen bara för guzzarna omkring. Guzzar som är hypemagneter, dom skiter i om du är fin eller ful, bara du har ett farligt namn. Han ifrågasätter inte ens hur det hela går runt. Han är så lojal, min broder, så pass lojal att han inte ifrågasätter den uppenbara lögn jag serverat honom om min verklighet. Ibland är jag bara tyst och han låter frågan passera. Sann broder.

När jag satt inne som artonåring var han den enda som åkte hela vägen för att besöka mig

Han vet mer än vad han säger, men har aldrig fått något bekräftat. När jag satt inne som artonåring var han den enda som åkte hela vägen för att besöka mig. Han tog inte ens upp frågan om varför jag satt, istället pratade vi om hur skumt det var att vara där som tonåring bland alla fyrtioåringar.

Hans familj har all rätt att förbjuda honom från att umgås med mig. Jag borde respektera deras beslut och inte ens ha honom omkring mig, men jag är för självisk för att bryta bandet till honom. Han är den enda jag kan kalla familj. 

”Bror, guzzarna hade öga för dig ikväll.” 

”Tyst bara.” Ali fortsätter stirra ut.

Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag. Boken är skriven av Melody Farshin och utgiven på Bonnier Carlsen 2018. Del 19 publiceras imorgon.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ett lästips i coronans tid

Vad gör man i denna bistra tid av isolering? Man kan ju läsa! Och när jag råkade se att Lena Andersson skrev i DN att Maj Sjöwall och Per Wahlöö i sin serie Roman om ett brott, propagerade för att Sverige skulle bli ett DDR-samhälle, fick det mig att rota fram alla tio böckerna och läsa om dem i ett svep. Och väldigt lägligt kunde jag fortsätta med nyutkomna Boken om Beck och Sjöwall Wahlöö och tiden som for, av Johan Erlandsson.

Nya kurser för unga poeter och konstnärer

Tensta konsthall kommer under hösten hålla två konstutbildningar för unga från gymnasieåldern upp till 25 år. – Poesin som konstform har en superviktig roll i samhället, säger poeten Nawroz Zakholy som leder en av kurserna.

Gå bara, del 9: Libyen

Det här är del 9 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Mardrömsresan genom öknen är över, men det som väntar i Libyen är mycket värre än vad Abdi kunnat föreställa sig.

Gå bara, del 5: RESAN

Det här är del 5 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Fjortonåriga Abdi lämnar familjen och allt han känner till i Mogadishu. Den långa resan mot Europa börjar.