Yusuf, Hakan och Ihsan är med sina mammor på Järva Filmfestival. De väntar på filmen Cars.

Järva Filmfestival drar igång den 1 augusti och håller på till och med den 7 augusti. På gräsytan mellan Spånga IP och Enbacksskolan kommer det att visas två filmer per kväll, med start klockan 16. I samband med festivalen finns det möjlighet att vaccinera sig.

Målgruppen för årets filmfestival är barnfamiljer och ungdomar, därför visas i år endast barnfilmer. Antalet besökare har begränsats till 600 personer på grund av pandemin.

Stiftelsen The Global Village i samarbete med Region Stockholm erbjuder alla över 18 år att ta vaccin mot covid-19 på festivalområdet.

Du behöver varken ha bank-id eller boka tid, det är bara att besöka vaccinationsbussen vid Spånga IP mellan klockan 16 och 20. Där kommer det att finnas hälsoinformatörer som berättar och svarar på frågor om vaccinet, som är det bästa skyddet mot sjukdomen och vägen ut ur pandemin.

Syftet med initiativet är att öka vaccinationsviljan hos utlandsfödda och ungdomar.

Här kan du läsa hela programmet

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

När Panayotis griper in då blir det ändring!

Panayotis Hatzipavlis skrev nyligen en insändare och frågade varför Spånga by håller stängt under helgerna. Både kaféet och toaletten är stängda då. Det skulle visa sig att ibland lönar det sig att vara en aktiv samhällsmedborgare.

Stora problem för SL:resenärer i samband med underhållsarbete i Rinkeby

Frustrationen mot SL fortsätter att växa bland Rinkebyborna. Ena rulltrappan och den stora hissen är tillfälligt avstängda, och under helgen var det även nödstopp på en av de fungerade rulltrapporna och två av tre hissar har inte fungerat. 

Personrån i Akalla – två gripna

Två knivbeväpnade gärningsmän misshandlade och rånade en person i Akalla. När de försökte sig på ytterligare rån greps de ombord på en buss.

Rädda Reactor x 3

1) ÖPPET BREV TILL STADSDELSDIREKTÖREN OCH POLITIKERNA I RINKEBY-KISTAS STADSDELSNÄMND   Vi har…