Yusuf, Hakan och Ihsan är med sina mammor på Järva Filmfestival. De väntar på filmen Cars.

Järva Filmfestival drar igång den 1 augusti och håller på till och med den 7 augusti. På gräsytan mellan Spånga IP och Enbacksskolan kommer det att visas två filmer per kväll, med start klockan 16. I samband med festivalen finns det möjlighet att vaccinera sig.

Målgruppen för årets filmfestival är barnfamiljer och ungdomar, därför visas i år endast barnfilmer. Antalet besökare har begränsats till 600 personer på grund av pandemin.

Stiftelsen The Global Village i samarbete med Region Stockholm erbjuder alla över 18 år att ta vaccin mot covid-19 på festivalområdet.

Du behöver varken ha bank-id eller boka tid, det är bara att besöka vaccinationsbussen vid Spånga IP mellan klockan 16 och 20. Där kommer det att finnas hälsoinformatörer som berättar och svarar på frågor om vaccinet, som är det bästa skyddet mot sjukdomen och vägen ut ur pandemin.

Syftet med initiativet är att öka vaccinationsviljan hos utlandsfödda och ungdomar.

Här kan du läsa hela programmet

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby Stars blev fotbollsturneringen Seukis segrare 2019

Finalen i fotbollsturneringen Seuki gick av stapeln igår på Spånga IP. Matchen avgjordes på straffar och vinnaren blev Rinkeby Stars.

Grovt bilrån i Akalla

Klockan var 17.10 på tisdagen när polisen fick ett larm från Akalla. Två maskerade män tvingade till sig en BMW genom att hota bilföraren med pistol.

Trafikfrågor och utförsäljningar på dagordningen i Spånga-Tensta

Även politikerna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sammanträder imorgon torsdag. Mötet börjar klockan 18 och kommer att livesändas.

Streetgäris släpper säsong två av podcasten TALET

Under två veckors tid denna sommar kommer Streetgäris att bjuda in åtta talare som gör sina egna sommarprat. De kommer dela med sig av sina berättelser följt av ett eftersnack med en samtalspartner.