AIF Kista börjar med organiserad spontanfotboll på kvällar i syfte att förebygga att unga hamnar i kriminalitet. Med anledning av den hotfulla stämningen som råder inför helgen, har idrottsföreningen beslutat att dra igång med nattfotbollen tidigare än tänkt. 

AIF Kista öppnar hallar och fotbollsplaner som annars är stängda under kvällstid för idrottsintresserade ungdomar. 

– Vi kan använda deras idrottsintresse som ett socialt verktyg i områden där segregation, kriminalitet och utanförskap skapar problem. Nattfotbollens viktigaste uppgift är att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid och att förebygga och förhindra att brott sker, säger Said Ali, AIF Kistas tränare.

Syftet med nattfotbollen är alltså att minska brottsligheten och skapa ökad trygghet i närsamhället.

Vi har valt att öppna upp hallarna för nattfotbollen tidigare än tänkt

AIF Kista menar att de har märkt stor oro bland barn och ungdomar i Järva i och med att en högerextrem gruppering planerar att bränna koraner i bland annat Rinkeby och Tensta i helgen. 

– För att rikta fokuset på annat har vi valt att öppna upp hallarna för nattfotbollen tidigare än tänkt, säger Said Ali.

På fredag, lördag och söndag kväll kommer håller Ärvingehallen och Spånga fotbollshall hålla öppet för barn och ungdomar i Järva som vill spela fotboll. På plats kommer det att finnas utbildade ledare.  

Ordinarie nattfotbollsverksamhet förväntas dra igång den första helgen i oktober.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Digital protest idag mot polisvåldet i USA

Tenstabon Aysha Jones organiserar en digital protest mot polisbrutaliteten i USA, idag kl. 14.00 på Facebook. Detta med anledning av mordet på George Floyd av amerikansk polis. 

Gaslukt berodde på extraordinärt avloppsstopp

Den starka lukt som spreds i nordvästra Stockholm under förmiddagen berodde på ett avloppsstopp på Degerbygränd 19 i Rinkeby.

Husby protesterar mot beslutet att flytta Reactor

I Husby börjar nu föreningslivet organisera sig för att beslutet att flytta…

Livstycket säljer ut allt i butiken och stänger för gott

Livstycket i Tensta stänger för gott och säljer ut allt i hela butiken till reducerade priser.  – Det var lång kö när vi öppnade butiken i morse, säger Birgitta Notlöf.