AIF Kista börjar med organiserad spontanfotboll på kvällar i syfte att förebygga att unga hamnar i kriminalitet. Med anledning av den hotfulla stämningen som råder inför helgen, har idrottsföreningen beslutat att dra igång med nattfotbollen tidigare än tänkt. 

AIF Kista öppnar hallar och fotbollsplaner som annars är stängda under kvällstid för idrottsintresserade ungdomar. 

– Vi kan använda deras idrottsintresse som ett socialt verktyg i områden där segregation, kriminalitet och utanförskap skapar problem. Nattfotbollens viktigaste uppgift är att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid och att förebygga och förhindra att brott sker, säger Said Ali, AIF Kistas tränare.

Syftet med nattfotbollen är alltså att minska brottsligheten och skapa ökad trygghet i närsamhället.

Vi har valt att öppna upp hallarna för nattfotbollen tidigare än tänkt

AIF Kista menar att de har märkt stor oro bland barn och ungdomar i Järva i och med att en högerextrem gruppering planerar att bränna koraner i bland annat Rinkeby och Tensta i helgen. 

– För att rikta fokuset på annat har vi valt att öppna upp hallarna för nattfotbollen tidigare än tänkt, säger Said Ali.

På fredag, lördag och söndag kväll kommer håller Ärvingehallen och Spånga fotbollshall hålla öppet för barn och ungdomar i Järva som vill spela fotboll. På plats kommer det att finnas utbildade ledare.  

Ordinarie nattfotbollsverksamhet förväntas dra igång den första helgen i oktober.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ungdomens Hus och Reactor läggs ned, eller?

DN rapporterade igår om att Ungdomens Hus i Rinkeby och Reactor i Husby läggs ned i en intervju med Benjamin Dousa (M), ordförande i stadsdelsnämnden. Men enligt Veronica Stiernborg (V) har det framkommit information under fredagen om att frågan ska upp i nämnden i november. – Jag är väldigt förvirrad över var och hur det här beslutet är taget, för det ska ju vara ett politiskt beslut, säger hon till Nyhetsbyrån Järva.

Joakim Larsson hade möte med Husby moské

Ordföranden i Svenska Bostäders styrelse, moderaternas Joakim Larsson, har träffat företrädare för Husby moské.  – Vi måste hitta en lösning för moskén som är i närheten av den plats de har nu.

Beslutet att flytta förvaltningen till Tensta rivs upp

När Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning flyttade från Tensta 2008, lovade alla inblandade att förvaltningen skulle vara tillbaka inom två år. Det har gått elva år sedan dess. Nu verkar det inte bli någon flytt alls.

I morgon firar muslimer eid al-adha över hela världen

I morgon fredag firar muslimer eid al-adha över hela världen och även i Järva. – I år firar vi eid i Husby Gård eftersom det blir lättare hålla avstånd utomhus, säger Omar Sayed, kassör i moskén i Husby.