Mötesklubba

Imorgon torsdag sammanträder Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Mötet sänds live på webben där politikerna bland annat kommer ta beslut om föreningsbidrag för 2021.

Till följd av den pågående pandemin är det fortsatt ingen publik som tillåts närvara under sammanträdet. Mötet sker istället med sju ledamöter på plats, och övriga ledamöter deltar via länk.

Nämndmötet kommer att bland annat behandla fördelningen av föreningsbidraget 2021. Föreningsbidrag i Rinkeby-Kista går att söka en gång per år och maximalt belopp som kan beviljas för i år är 100 000 kronor för etablerade föreningar, och maximalt 15 000 kronor för nyetablerade föreningar.

Nämnden har avsatt en miljon kronor för föreningsbidrag för 2021

Prioriterat är föreningar som driver verksamhet och aktiviteter som verkar trygghets- och integrationsfrämjande. Barn och ungdomar är prioriterade målgrupper med särskilt fokus på flickor och unga kvinnor samt barn och ungdomar med funktionsvariationer.

Totalt har tjugo föreningar ansökt om cirka 1 100 950 kronor i bidrag. Nämnden har avsatt en miljon kronor för föreningsbidrag för 2021.

Hela dagordningen för mötet i Rinkeby-Kista finns här. Sammanträdet går att följa live den 27 maj från klockan 18.00 via denna länk.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Första lasten med vaccin har kommit till Sverige

Strax efter halv nio på lördagsmorgonen kom den första lasten med vaccin till Sverige.

Förskolans barn firar våren och pyntar till påsk

”Hjulen de snurrar runt, runt, runt…”Barnen från Förskolan Torget i Rinkeby sjunger när de inviger skyltfönstret som de har pyntat till påsk.

Solen går ned över Spånga IP

Nio dagar. En stor scen. Tre paneldebatter på stora scenen varje dag. Alla partier…

Fryshuset Husby kan ta över Akademiska skolan

Frihab AB drar tillbaka sitt överklagande till förvaltningsrätten om Skolinspektionens beslut att stänga ned Akademiska skolan i Husby. Företaget vill istället överlåta skolan till Fryshuset som man redan delar lokaler med.