De nominerade till Rinkebypriset

Snart utses en ny mottagare av Rinkebypriset. Fardosa Omar är en av de nominerade.
– Alltså jag är jätteglad men samtidigt generad. Det här är en stor sak men det är inte för något jag gjort själv, utan tillsammans med alla mina kollegor.

Rinkebypriset instiftades 1996 av Familjebostäder och delades ut under tio års tid fram till 2005. Nu återuppstår priset med anledning av att Rinkeby firar 50 år och boende i orten uppmanas att rösta på sin favorit. Det finns tre kandidater som har utsetts av en jury beståendes av representanter från Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, föreningslivet och Familjebostäder.

– Vi i juryn är glada att kunna presentera dessa tre fantastiska kandidater som alla har gjort viktiga insatser för området den senaste tiden, säger Elin Sundqvist som är projektledare på Familjebostäder.

Omröstningen sker digitalt och pågår mellan den 31 maj och 20 juni

De nominerade är Fardosa Omar, verksamhetsledare vid Rinkeby Folkets Hus, Felicia Di Fransesco, student och medförfattare till flera av Gunilla Lundgrens böcker samt Ibo Njie, fritidspedagog vid Rinkeby Ungdomsgård.

– Folkets hus behövs mer än någonsin under pandemin. Vi har hela tiden haft verksamhet, men mycket utomhus och helt enligt restriktionerna. Vi arbetar för att skapa trygga rum med låga trösklar. Vi är ingen myndighet, det är gratis och man kommer hit bara för att ha kul och skapa tillsammans, säger Fardosa Omar.

Omröstningen sker digitalt och pågår mellan den 31 maj och 20 juni. Vinnaren presenteras i början av juli och kommer då tilldelas en check på 10 000 kronor, ett diplom och en Rinkebyhäst som är gjord av konstnären Ylva Ekman.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kellermans konst i Husby konsthall till den 2 maj

Egentligen skulle utställningen heta Känslor, trivialiteter och annat krafs. – Men på affischen blev det Människor, trivialiteter och annat krafs. Det blev fel, men det gör ingenting, säger Gudrun Kellerman på telefon från byn Knäred i Halland.

Minns du demonstrationståget?

För nästan exakt 30 år sedan anordnades en demonstration i Järva mot kriget i Persiska viken. Rinkeby Tidning skrev om det i sitt första nummer 1991.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under veckan som gått. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

BLM Sweden tilldelas Elfte juli-priset

Black Lives Matter Sweden tilldelades årets Elfte juli-priset som delas ut av Kista Folkhögskola. BLM vice ordförande Araia Sebhatu tog emot priset för organisationens arbete mot rasism.