Det blir sommarläger och öppen verksamhet på 4H-gården i Spånga by i sommar. 
– Vi är verkligen glada att 4H-gården kan öppna igen. Spånga by har många besökare på sommaren, säger Victoria Callenmark, biträdande stadsdelsdirektör Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning.

Under tio veckor kan stadens barn delta i olika aktiviteter på gården, som en följd av ett samarbete mellan 4H och stadsdelen.
– Här får barnen lära sig att ta hand om djuren. De få ta ansvar och är delaktiga i alla sysslor på gården. Vi pratar om kretslopp och klimat. Våra sommarläger är väldigt populära, säger Kaisa Karlsson, verksamhetschef i Stockholms läns 4H, i ett pressmeddelande.

Verksamheten i Spånga by har varit inställd sedan i början av april, då fyra får dog efter att ha förgiftats av okänd anledning. Djurens säkerhet kunde inte garanteras och därför stängdes gården under en tid. Men den 14 juni kommer hästar, minigrisar, får, getter, kaniner och höns tillbaka till gården igen.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Suad Ali om sin debutroman

Suad Ali, statsvetare som har arbetat med migrationsfrågor på FN:s flyktingorgan UNHCR, Utrikesdepartementet och Migrationsverket, debuterar som författare med romanen “Dina händer var fulla av liv”. I torsdags kväll bjöd Rinkeby Folkets Hus in till ett samtal om boken.

Nya stadsdelsdirektören i Rinkeby-Kista fick blommor

Efter fyra dagar på nya jobbet var det dags för möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.  – Det är spännande att vara här, sade nya stadsdelsdirektören Susanne Leinsköld.

Norra stadsparken rustas upp

Norra stadsparken, men också Norra Rinkebygången och tunnelbanetorget får en uppfräschning till hösten 2021. Just nu pågår arbetet med att ge områdena i Rinkeby ett ansiktslyft. 

Misstänkt mord i Tensta – man hittades död utomhus

Vid sex-tiden påträffades en man död i Tensta. Polisen ska ha fått larm redan under natten om en misstänkt skottlossning på mordplatsen, men inte hittat någon skottskadad person.