Det blir sommarläger och öppen verksamhet på 4H-gården i Spånga by i sommar. 
– Vi är verkligen glada att 4H-gården kan öppna igen. Spånga by har många besökare på sommaren, säger Victoria Callenmark, biträdande stadsdelsdirektör Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning.

Under tio veckor kan stadens barn delta i olika aktiviteter på gården, som en följd av ett samarbete mellan 4H och stadsdelen.
– Här får barnen lära sig att ta hand om djuren. De få ta ansvar och är delaktiga i alla sysslor på gården. Vi pratar om kretslopp och klimat. Våra sommarläger är väldigt populära, säger Kaisa Karlsson, verksamhetschef i Stockholms läns 4H, i ett pressmeddelande.

Verksamheten i Spånga by har varit inställd sedan i början av april, då fyra får dog efter att ha förgiftats av okänd anledning. Djurens säkerhet kunde inte garanteras och därför stängdes gården under en tid. Men den 14 juni kommer hästar, minigrisar, får, getter, kaniner och höns tillbaka till gården igen.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bästa catwalken i Tensta Centrum

Det var många som förväntansfullt inväntade den stora entrén. Temat var festkläder. Och det blev en storslagen modevisning med glitter och glamour i Tensta Centrum.

Rinkeby Folkets Hus: Ombyggnad pågår!

 Efter två års planering har arbetet i Rinkeby Folkets Hus dragit igång.  – Stora salen kommer både renoveras och byggas om, säger Jörgen Strandberg, förre ordföranden i Rinkeby Folkets Hus och den som varit med i arbetet från början.

Sociala insatsgruppens chef i Spånga-Tensta slutar

Turbulensen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning fortsätter. Den nyligen tillträdda enhetschefen för Sociala insatsgruppen…

Nu ser det mörkt ut i Rinkeby

När Kahin Ahmed kom hem på söndagskvällen tog han trapporna upp från tunnelbanan. Klockan var runt elva och det var mörkt. Väldigt mörkt. – Poliser, väktare och kameror har de råd med, men inte gatubelysning!