Eidfest på Rinkeby stråket 2019.
Eidfest på Rinkeby stråket 2019.

Muslimernas stora högtid Eid al-fitr firas i dagarna tre, och andra dagen var det fest på Rinkebystråket.

Butiker, restauranger och kaféer hade öppet. I högsommarvärme kunde besökarna njuta av musik, mat och barnen hade egna aktiviteter. 

Eid-festens DJ var den kända DJ Waqooyi. Han har varit DJ i 18 år och spelar på olika fester, bröllop och liknande. DJ Waqooyi är känd bland svensksomalier. Han har även varit fritidspolitiker och suttit Stockholm stads fullmäktige åt socialdemokraterna. På grund av sitt yrke som DJ fick han många personkryss när han ställde upp som politiker. Numera jobbar han med Ali Dhaanto, som är en megastjärna inom den somaliska folkmusikgenren ”dhaanto” och de turnerar runt Sverige tillsammans.

Text och bilder: Ifra-Degmo Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Månadens lopp på gräs gick fort

Årets nionde Tensta Rinkeby Grass Run blev en duell mellan de två senaste loppens vinnare, Leo Strandhäll från Spånga, och Iannis Constantin från Rinkeby, som leder poängligan.

Lokala politiker i första debatten inför valet

Järva röstar anordnade den första politikerdebatten inför valet 2022. Det var fullsatt i Folkets Husby när de båda stadsdelarnas ordföranden mötte representanterna för oppositionen. Ole-Jörgen Persson och Annika Friberg vs Elvir Kazinic och Rashid Mohamed.

Socialdemokrater höll ljusmanifestation för Spånga kyrka

– Jag tycker att det är väldigt fint att alla ställer upp och visar att det här är en viktig plats. Precis som med koranbränningarna, då var Svenska kyrkan på plats och visade sitt stöd, sade riksdagsledamoten Anders Österberg när Socialdemokraterna i Järva igår anordnade en ljusmanifestation efter attackerna mot Spånga kyrka.

Klasskillnad i seriefinalen i Division 5 Norra

Det var seriefinal, ettan mot tvåan i serien. Ändå blev det inte mycket till match. Klasskillnad när Banjul FC körde över Edessa Syrianska med 5-0 (1-0).