Eidfest på Rinkeby stråket 2019.
Eidfest på Rinkeby stråket 2019.

Muslimernas stora högtid Eid al-fitr firas i dagarna tre, och andra dagen var det fest på Rinkebystråket.

Butiker, restauranger och kaféer hade öppet. I högsommarvärme kunde besökarna njuta av musik, mat och barnen hade egna aktiviteter. 

Eid-festens DJ var den kända DJ Waqooyi. Han har varit DJ i 18 år och spelar på olika fester, bröllop och liknande. DJ Waqooyi är känd bland svensksomalier. Han har även varit fritidspolitiker och suttit Stockholm stads fullmäktige åt socialdemokraterna. På grund av sitt yrke som DJ fick han många personkryss när han ställde upp som politiker. Numera jobbar han med Ali Dhaanto, som är en megastjärna inom den somaliska folkmusikgenren ”dhaanto” och de turnerar runt Sverige tillsammans.

Text och bilder: Ifra-Degmo Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ung man skjuten till döds i Hjulsta

Strax före 03, natten till onsdag, hittades en skottskadad man i ett trapphus i Hjulsta. Ambulanspersonal påbörjar hjärt-lungräddning, men mannen avlider på platsen.

Rån på Hjulsta torg idag

Polis har ryckt ut till Hjulsta torg med anledning av att personal i en kiosk blivit utsatt för rån. Polisen larmades strax före klockan 12 på måndagen.

”Vi lägger räls till framtiden”

Rinkeby Folkets Hus drar igång sitt arbete för att hjälpa unga vuxna in på arbetsmarknaden.– Nu gör vi en kraftsamling, säger Nasim Barghashi, som är projektledare och den som ansvarar för verksamheten.

Den dömde för mordet på pizzerian är på flykt

Den fånge som fritogs från en bevakad permission i Kungsbacka i tisdags kommer från Järva. Det är den unge man som dömts för mordet på pizzerian i Rinkeby i januari 2018.