På SL:s presstjänst var de stillastående rulltrapporna i Rinkeby inget prioriterat ärende, men vad säger de ansvariga politikerna? Tomas Eriksson är miljöpartist och första vice ordförande i SL och Trafiknämnden samt ordförande i Trafiknämndens tillgänglighets- och framkomlighetsberedning. 

– Jag är ansvarig, det stämmer. Men det är ett dilemma för mig att det är du som upplyser mig om det här problemet. Jag ska kolla med min förvaltning och så återkommer jag sedan.

Tomas Eriksson återkommer som han lovat och redovisar noggrant att han nu är medveten om att en av Rinkebys rulltrappor stått stilla i nästan ett år. Den som skulle varit lagad den 31 mars ”jobbas det på” och den tredje ska fungera igen. Det stämmer. Fredag eftermiddag fungerade den nedåtgående rulltrappan igen. Rulltrappan som det sägs jobbas på har fått en ny skylt: ”RENOVERING PÅGÅR: KLART 20-04-30”. I en månad ska Rinkebys tunnelbaneresenärer klara sig på en hiss och en rulltrappa som bara kan åka nedåt.

Det finns ingen station som är mera värd än någon annan

Vi har läsare som undviker Rinkebys tunnelbanestation för att tillgängligheten är så osäker. De tror inte att motsvarande situation skulle uppstå på en station i en andra områden.

– Min ambition är att hissar och rulltrappor ska fungera även när det inte är corona. Jag förstår, att det här skapar stora problem. Jag förstår vad du far efter, men jag tror absolut att detta skulle kunna hända någon annanstans i Stockholm. Det finns ingen station som är mera värd än någon annan.

Det här är ett återkommande problem i Rinkeby. Ändå kommer det inte ut information till resenärerna. Skyltarna visar fel, det finns inga lappar eller affischer med information och ingen personal på stationen som kan hjälpa till. Varför?

– Vi jobbar på att få ut informationen på bästa sätt. Resenärerna i Rinkeby ska kunna lita på att det finns rulltrappor som fungerar.

Men det gör det ju inte. Vad ska ni göra åt det?

– En del rulltrappor behöver ju bytas ut.

Gäller det för dem i Rinkeby?

– Vi har en upphandling på gång, jag kan inte säga så mycket, men när den är klar kommer jag kunna svara på vilka rulltrappor som kommer att bytas ut under de kommande tre åren.

Nyhetsbyrån Järva har utan framgång sökt Moderaternas Benjamin Dousa, som är ordförande i Rinkeby Kista stadsdelsnämnd och dessutom sitter i Trafiknämnden. 

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mannen som sköts i Rinkeby igår dog av sina skador

Den unge man som sköts i Rinkeby igår kväll har avlidit av sina skador, uppger polisen

Pumpa-party

En solig septembersöndag i ett kolonilottsområde i Hjulsta har föreningen Den gulliga…

Vart ska ungdomarna i Järva gå på sin fritid?

I Rinkeby och övriga stadsdelar har det alltid funnits en fritidsgård att gå till – årets alla dagar. Så är det inte längre. Av olika skäl har fritidsgårdar och öppna mötesplatser för de lite äldre varit stängda under kortare eller längre perioder.

Färre papperskorgar ska leda till mindre skräp

Har du undrat var papperskorgarna tagit vägen? I Rinkeby-Kista har stadsdelsförvaltningen tagit bort en stor del av papperskorgarna och kvar finns bara tomma stolpar som vittnar om att där tidigare funnits en.