– Om jag gör musik om våld, genererar det bara mer våld.
Kebba Jobe som går under artistnamnet Kebz, släppte i natt singeln ”My Believer”. Nyhetsbyrån Järva har träffat 23-åringen från Tensta för att prata om hans musik.

Kebba Jobe föddes i Tensta. När han var ungefär fem år gammal flyttade han till London, där han levde fram till år 2015 då han flyttade tillbaka till Tensta. När han kom tillbaka till Sverige var tanken initialt att fokusera på studier och arbete. Även om han alltid älskat musik, trodde han aldrig att han skulle satsa på det. Men efter påtryckningar från vänner kom han fram till att det finns potential för en musikkarriär. Han började egentligen som rappare, men valde istället att göra något helt annat.

– Jag har ofta fått frågan om jag kan rappa. Många antar att man kan rappa om man är från London. Men när jag väl var i studion kom vi fram till att jag istället borde sjunga.

Han beskriver sin musik som Afro Swing, en genre som ofta beskrivs som ett väldigt engelskt sound. Men Kebz förklarar att han inte vill hålla sig till endast en genre.

– Folk kallar mig för sångare, men jag ser mig själv som en artist. Jag vill inte begränsas, jag vill kunna göra nästintill alla sorters musikgenrer.

Jag vill inte att de då ska tänka att våld är okej och normalt

Framförallt beskriver han dock sin musik som positiv. Han berättar att han inte vill att hans musik ska ha något med våld och vapen att göra, och att det i dagsläget är viktigt att artister släpper positiv musik.

– Om jag gör musik om våld, genererar det bara mer våld. Jag vill att alla ska kunna lyssna på min musik, även barn. Jag vill inte att de då ska tänka att våld är okej och normalt. Det har redan skett en normalisering och jag vill ändra på det.

– Vi vet alla att barn ser upp till artister, och barn vill gärna växa upp och göra det deras idoler gör. När man då flexar med guldkedjor och vapen i samma veva, sänder man ut skeva signaler till dessa växande barn.

Om fler artister släpper positiva låtar, kommer folk också att tänka mer positivt.

Kebz menar att han inte vill att hans musik ska ha något med kriminalitet att göra. Han förklarar att han inte vill prata om saker som han egentligen inte sysslar med, bara för att det är trendigt.

– Jag vill inte vara den killen. Jag vill vara genuin. Jag vill prata om saker som jag relaterar till, och som andra kanske också relaterar till.

– Musik är en livsstil. Om fler artister släpper positiva låtar, kommer folk också att tänka mer positivt.

”My Believer” är onekligen en positiv låt, den handlar om kärlek. Kebz berättar att han fick idén i studion. Inspirationen fick han från en tidigare kärleksrelation.

– Låten handlar om att du kanske är kär i någon, att du försöker lära känna någon eller att du är attraherad av någon. Det kan aldrig gå fel om man sjunger om kärlek. Alla kan lyssna och relatera till det.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järvas nya reportrar

Nu har kursen i praktisk journalistik i Järva dragit igång. Femton deltagare…

Pausad skidåkning på Spånga IP i helgen

– På grund av ösregn och ommålning av bandyisen på Spånga IP är skidåkningen pausad under lördag 23 och söndag 24 januari, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.

Larm om skottlossning i Tensta

Stort polispådrag i Tensta på fredagskvällen efter att polisen fått larm om höga smällar som kan uppfattas vara skottlossning.

Om världens mitt och det glömda Rinkebyarkivet

Det finns ett bortglömt arkiv som Rinkebyborna själva har skapat, med artiklar, foton, dagböcker och annat. Ett unikt material om ortens historia, troligtvis det enda i sitt slag. Men var finns arkivet nu?