Antalet resenärer i lokaltrafiken måste minska för att hindra smittspridning. Trafikförvaltningen i Region Stockholm tror att mer information ska lösa problemet med trängsel.

Det var i förra veckan som Mohamed Nuur rapporterade hur det ser ut på buss 179 mellan Rinkeby och Spånga tidiga vardagsmorgnar. Fullsatta bussar när järvaborna ska till jobbet. På Region Stockholms presskonferens igår konstaterades att vissa tider är det trångt i Stockholms lokaltrafik. Trafikförvaltningens lösning var mer information.

Vi har valt att jobba med mjuka styrmedel, det vill säga information, information, information

– När det gäller att komma tillrätta med avgångar och platser där det är trängsel har vi så här långt i första hand valt att jobba med det vi kallar för mjuka styrmedel, det vill säga information: Information, information, information, sade Trafikförvaltningens kommunikationschef Suss Forssman Thullberg.

Enligt kommunikationschefen är det svårt att säga vad trängseln beror på, eftersom ”systemet är så stort” och det handlar om så många platser och så mycket folk.

– Det är vår bedömning att vi framför allt kan jobba med att förklara och visa hur man kan agera för att göra rätt. Det kommer vi att fortsätta med. Frågan är om vi kan hitta fler nya sätt att göra det på.

Trafikförvaltningen arbetar främst med två metoder för att komma till rätta med problemen.

– Se till att trafiken går och försöka förklara för stockholmarna hur vi ska göra för att göra rätt, sade Suss Forssman Thullberg.

Elisabeth Carlsson
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

50 träd planteras för att fira Rinkeby 50 år

I ett stilla duggregn planterade Rinkeby-Kistas ordförande Ole-Jörgen Persson, M, och Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr, M. ett av de 50 träd som planteras för att fira att stadsdelen fyller 50.  – Det finns så mycket värt att fira här i Rinkeby! Stort grattis, sade Anna König Jerlmyr.

Ny lägesrapport: smittspridningen ökar

Den 9 mars släppte Region Stockholm den senaste lägesrapporten om covid-19. Där konstateras det att antalet nya fall, antalet vårdade och antalet avlidna har ökat. Man har även kunnat identifiera nya fall av de muterade virusvarianterna från Storbritannien, Sydafrika och Brasilien. 

Här är Nyhetsbyrån Järvas unga reportrar i sommar!

Under tre veckor i sommar kommer fyra unga reportrar arbeta hos Nyhetsbyrån Järva. Här är de – Lutfiniso Yakubova, Ayoub Baraghen, Najma Bilan Abdi Dahir och Sharmarke Said Siyad.

De kavlar upp ärmarna i vaccinationskampanj

Kampanjen ”Kavla upp” är ett initiativ för att öka vaccinationsviljan bland svenskarna. Medverkar gör flera stora kända profiler, bland annat artisten Cherrie och matbloggerskan Khadija Mahamud, som föredöme för att få det svenska folket att gå och vaccinera sig.