Antalet resenärer i lokaltrafiken måste minska för att hindra smittspridning. Trafikförvaltningen i Region Stockholm tror att mer information ska lösa problemet med trängsel.

Det var i förra veckan som Mohamed Nuur rapporterade hur det ser ut på buss 179 mellan Rinkeby och Spånga tidiga vardagsmorgnar. Fullsatta bussar när järvaborna ska till jobbet. På Region Stockholms presskonferens igår konstaterades att vissa tider är det trångt i Stockholms lokaltrafik. Trafikförvaltningens lösning var mer information.

Vi har valt att jobba med mjuka styrmedel, det vill säga information, information, information

– När det gäller att komma tillrätta med avgångar och platser där det är trängsel har vi så här långt i första hand valt att jobba med det vi kallar för mjuka styrmedel, det vill säga information: Information, information, information, sade Trafikförvaltningens kommunikationschef Suss Forssman Thullberg.

Enligt kommunikationschefen är det svårt att säga vad trängseln beror på, eftersom ”systemet är så stort” och det handlar om så många platser och så mycket folk.

– Det är vår bedömning att vi framför allt kan jobba med att förklara och visa hur man kan agera för att göra rätt. Det kommer vi att fortsätta med. Frågan är om vi kan hitta fler nya sätt att göra det på.

Trafikförvaltningen arbetar främst med två metoder för att komma till rätta med problemen.

– Se till att trafiken går och försöka förklara för stockholmarna hur vi ska göra för att göra rätt, sade Suss Forssman Thullberg.

Elisabeth Carlsson
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nationaldagen firas digitalt i år

Förra året blev nationaldagsfirandet i Rinkeby helt inställt. Men i år firas den 6 juni igen. – Allt vi gör fysiskt omvandlar vi till digitalt år, säger Mohamed Saleeban, projektledare för nationaldagsfirandet och ordförande i Shanta IF.

Nu får polisen sätta upp kameror var de vill

Tidigare har polisen behövt ansöka hos Datainspektionen för att sätta upp övervakningskameror, men det behövs inte längre. Sedan årsskiftet är det fritt fram för Polismyndigheten, Kustbevakningen, Säpo och Tullverket att kamerabevaka utan tillstånd.

Hård kritik mot Linda Piras app

Rapparen Linda Pira lanserade en app för gigjobb och fick hjälp med marknadsföringen av kända Järva-artister som Cherrie och Imenella. Men kritiken lät inte vänta på sig och inom ett dygn hade de flesta tagit avstånd från artistens affärsidé.

Solidaritet i form av matlådor

Coronapandemin har drabbat Järva hårt. Många har förlorat vänner och anhöriga, och även arbete och inkomst. Men tack vare ett samarbete med Rädda Barnen kan Rinkeby Folkets Hus och Folkets Husby dela ut matlådor till dem som behöver varje vardagskväll.