Vid 22-tiden på torsdagskvällen larmades polis och ambulans till en lägenhet i Rinkeby där två personer knivskurits. Även gärningsmannen skadades då polisen uppfattade situationen som hotfull och sköt honom i benet.

Två personer, en kvinna och en man, knivskars av en tredje person i en lägenhet i Rinkeby igår kväll. Den skadade mannen mötte polisen utanför huset och talade om att gärningsmannen var kvar i lägenheten. Polisen uppger att situationen blev hotfull när de gick in och att de därför sköt gärningsmannen i benet.

Kvinnans skador bedöms vara lindriga medan skadeläget för de båda männen är oklart. De ska dock varit vakna och valbara under ambulansfärden till sjukhus.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning. Knivskärningen rubriceras som mordförsök och polisens skjutning är anmäld till deras egen internutredning.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Varför gjorde polisen razzia i Tensta konsthall?

I förra veckan gjorde polisen en razzia i Tensta konsthall. Åtta beväpnade poliser, fyra civilklädda och fyra i uniform, med två hundar, kroppsvisiterade flera av besökarna i konsthallens kafé. – De tryckte upp mig mot väggen och tvingade av mig kläderna, säger Mustafa Zatara.

Lärare i Tensta får Svensklärarpriset 2021

En av vinnarna av Svensklärarpriset 2021, som delas ut av Svenska Akademien, är Stefan Ljungdahl som arbetar på Enbacksskolan i Tensta. Han har arbetat med högstadieungdomar i Tensta sedan 1989.

”Vi lägger räls till framtiden”

Rinkeby Folkets Hus drar igång sitt arbete för att hjälpa unga vuxna in på arbetsmarknaden.– Nu gör vi en kraftsamling, säger Nasim Barghashi, som är projektledare och den som ansvarar för verksamheten.

S-regeringen satsar mer pengar till studier

Efter påtryckningar från socialdemokraterna i Järva satsar regeringen cirka 7 000 årsstudieplatser. Denna satsning är på utbildningar som kombinerar yrkeskurser med sfi-kurser på komvux, vilket ska ge människor bättre förutsättningar att korta ner etableringstiden. Detta kallas för kombinationsutbildning.