Vid 22-tiden på torsdagskvällen larmades polis och ambulans till en lägenhet i Rinkeby där två personer knivskurits. Även gärningsmannen skadades då polisen uppfattade situationen som hotfull och sköt honom i benet.

Två personer, en kvinna och en man, knivskars av en tredje person i en lägenhet i Rinkeby igår kväll. Den skadade mannen mötte polisen utanför huset och talade om att gärningsmannen var kvar i lägenheten. Polisen uppger att situationen blev hotfull när de gick in och att de därför sköt gärningsmannen i benet.

Kvinnans skador bedöms vara lindriga medan skadeläget för de båda männen är oklart. De ska dock varit vakna och valbara under ambulansfärden till sjukhus.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning. Knivskärningen rubriceras som mordförsök och polisens skjutning är anmäld till deras egen internutredning.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kistafamiljen lånar elcyklar för klimatet

När Ninel Barrios Pizarro såg att Energi- och klimatrådgivningen i region Stockholm sökte testfamiljer till ett projekt med elcyklar nappade hon direkt. – Vi hade varit nyfikna på elcyklar och pratat om att vi skulle försöka åka mindre bil.

Som United gjorde allting rätt

Efter några förluster visade Som United FF sin bästa sida i fredagens match mot FC Djursholm på hemmaplan. I halvlek stod det redan 2-0 och resultatet stod sig hela matchen.

Man misstänkt för våldtäkt gripen i Tensta

Enligt uppgifter i Aftonbladet fick polisen larm om att en kvinna blivit våldtagen utomhus i Tensta vid 23.15 på onsdagskvällen. En halvtimme senare greps en misstänkt gärningsman.

Elin tänker plogga den 8 mars

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Elin Sundqvist på Familjebostäder i Rinkeby är en av många kvinnor som tar upp Ayan Mohamed och Esme Gulers förslag att fira kvinnodagen genom att jogga med några vänner. Men Elin tänker inte jogga. Hon ska plogga.