”Hjulen de snurrar runt, runt, runt…”
Barnen från Förskolan Torget i Rinkeby sjunger när de inviger skyltfönstret som de har pyntat till påsk.

Det är en tradition att barnen från Förskolan Torget sköter utsmyckningen i ett av de stora skyltfönstren i Rinkeby centrum. Till jul gör de julfint och till påsk firar de våren.

 – Ja, i år har vi haft mest fokus på våren, säger Jenny Berntsson, konstnär och pedagog på förskolan. Många av våra barn firar ju inte påsk.

Barnen har denna gång arbetat tillsammans med konstnären Kerstin Björk, som har haft en workshop på förskolan. Det viktiga var att skapa så fritt och kravlöst som möjligt.

 – Vi har broderat på två stora tyger och använt oss av vårens färger, säger Jenny Berntsson. För de yngsta barnen var det första gången de lärde sig hantera nål och tråd. 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Elinsborgsskolans barn är bäst på att läsa böcker!

På Elinsborgsskolans skolgård samlades elever från årskurs 1 till 6, alla på coronasäkert avstånd. Tidigt på tisdagens morgon fick de pris som Årets bokväckare 2020, en tävling som Kulturrådet har utlyst. – Jag är riktigt stolt och det beror på det arbete som ni och skolans personal har gjort, sade rektorn Terhi Sörensen.

Said Ali i Solna tingsrätt idag: Det handlar om rättvisa

Said Ali stod idag i Solna tingsrätt, åtalad för att ha kört personbil utan bilbälte, en så kallad bilbältesförseelse. Han nekar till brott. – Jag går in till rättegången utan försvarare, jag tror på mig själv och Allah vet sanningen.

Ny pandemilag – det här gäller

Riksdagen har röstat fram regeringens förslag om en tillfällig pandemilag. Lagen börjar gälla från och med imorgon, den 10 januari till och med den sista september 2021.

Den 12 juni drar Järvaveckan igång

Vid förra årets Järvavecka deltog 30000 personer, 187 organisationer och företag, ungefär 40 lokala föreningar. Nu är det dags igen. Årets evenemang är fem dagar, från den 12 till 16 juni, på Spånga IP.