”Hjulen de snurrar runt, runt, runt…”
Barnen från Förskolan Torget i Rinkeby sjunger när de inviger skyltfönstret som de har pyntat till påsk.

Det är en tradition att barnen från Förskolan Torget sköter utsmyckningen i ett av de stora skyltfönstren i Rinkeby centrum. Till jul gör de julfint och till påsk firar de våren.

 – Ja, i år har vi haft mest fokus på våren, säger Jenny Berntsson, konstnär och pedagog på förskolan. Många av våra barn firar ju inte påsk.

Barnen har denna gång arbetat tillsammans med konstnären Kerstin Björk, som har haft en workshop på förskolan. Det viktiga var att skapa så fritt och kravlöst som möjligt.

 – Vi har broderat på två stora tyger och använt oss av vårens färger, säger Jenny Berntsson. För de yngsta barnen var det första gången de lärde sig hantera nål och tråd. 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Misstänkt skottlossning i Kista galleria

Ett stort bråk utbröt i Kista Galleria på söndagskvällen och polisen larmades. Vittnen sade att skott hade avlossats, men det var inget som polisen kunde bekräfta.

Vårtecken i Järva

Våren är här nu med blommor, sopade gator och djurungar. Vilka vårtecken har du sett?

Järvabor fick medaljer i Stockholms stadshus

Igår kväll fick tre Järvabor motta medaljer för sina insatser på idrottens området. Festen ägde rum i Gyllene salen i Stockholms stadshus.

Yalla Rinkeby öppnar lunchrestaurang

Nu öppnar Yalla Rinkebys lunchservering på Hjulstavägen vid Rinkebyterassen. Här serveras fem olika varmrätter, sallader och soppa med inspiration från minst lika många kök som det finns nationaliteter på arbetsplatsen.