Brandbil framför ett hus och brandrök

Det brinner i en lägenhet på Trondheimsgatan 30 i Husby. Flera brandbilar är på plats och det är stor rökutveckling. Enligt räddningstjänsten finns det även risk för spridning till lägenheterna ovanför.

– Det är en lägenhetsbrand och den har spritt sig till ovanliggande balkonger. Vi håller på att kontrollera nu så att det inte även har spritt sig till lägenheterna ovanför. Gällande skadeläget har jag inga uppgifter ännu, säger Alexander Axelsson på brandförsvarets Räddningscentral mitt.

Även polis och ordningsvakter finns på plats för att underlätta brandkårens arbete och området har spärrats av. Enligt vittnen på platsen har flera personer evakuerats och fått ambulansvård. 

Texten uppdateras

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tjejerna från 4west ordnade basketturnering i Husby

Under höstlovet anordnade föreningen 4west en basketturnering i Fryshusets sporthall i Husby.…

Mustafa prisas av Företagarna

Järvabon Mustafa Zatara är en av årets omslagsprofiler på listan “Årets 103 unga ideer”.  – Det känns superkul, det är ett kvitto på att vi bakom plattformen gör samhällsnytta, säger Mustafa Zatara, grundare av FörortsEntreprenörerna. 

Hjuset och Blå Huset tas över av Rädda Barnen

På måndagen blev det klart att Rädda Barnen tar över driften av fyra fritidsgårdar i Spånga-Tensta. Det handlar om Hjuset i Hjulsta, Blå Huset i Tensta samt Grottan och Folkan i Spånga.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinationen. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.