Brandbil framför ett hus och brandrök

Det brinner i en lägenhet på Trondheimsgatan 30 i Husby. Flera brandbilar är på plats och det är stor rökutveckling. Enligt räddningstjänsten finns det även risk för spridning till lägenheterna ovanför.

– Det är en lägenhetsbrand och den har spritt sig till ovanliggande balkonger. Vi håller på att kontrollera nu så att det inte även har spritt sig till lägenheterna ovanför. Gällande skadeläget har jag inga uppgifter ännu, säger Alexander Axelsson på brandförsvarets Räddningscentral mitt.

Även polis och ordningsvakter finns på plats för att underlätta brandkårens arbete och området har spärrats av. Enligt vittnen på platsen har flera personer evakuerats och fått ambulansvård. 

Texten uppdateras

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Explosion i Kista på söndagkvällen

En stor smäll hördes i Järva på söndagkvällen. En explosion har skett i ett bostadsområde mellan Kista och Husby. Ingen har rapporterats vara skadad.

”Fattigdom är inget brott”

Inne i skogen, mellan Tensta och Akalla, har femton romer, EU-migranter, byggt en bosättning. Tidigt i morse inleddes stadens rivning. ­- Det är löjligt att köra runt folk på det här sättet, säger Anne-Marie Grave från Föreningen Hem, som försökt stoppa avhysningen.

”Järvafältet blir en stor byggarbetsplats”

Nu närmar sig dagen när bygget av begravningsplatsen på Järvafältet ska påbörjas. Frågan kom upp på nämndmötet i Rinkeby-Kista på torsdagskvällen.  – Det kommer att bli en byggarbetsplats på stora delar av Järvafältet och 3000 träd kommer att fällas.

Man skjuten till döds i Hjulsta i natt

Strax före midnatt fick polisen larm om skottlossning i Hjulsta. En skottskadad man på träffades, som senare under natten avled.