Det nationella bombskyddet åkte på söndagsförmiddagen till Akalla. Räddningstjänsten larmades vid halv elva till ett flerfamiljshus på grund av rökutveckling i trapphuset.

På plats drog räddningstjänsten slutsatsen att något slags banger, en kraftigare fyrverkeripjäs, har orsakat röken, skriver Aftonbladet.

Bombskyddet kallades in för att se om något material kan exploatera. Trapphuset har spärrats av och polisen undersöker allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt Per Granhällen, säkerhetsstrateg i Rinkeby-Kista, var det ett överhettat cykelbatteri som börjat brinna.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Elinsborgsskolans barn är bäst på att läsa böcker!

På Elinsborgsskolans skolgård samlades elever från årskurs 1 till 6, alla på coronasäkert avstånd. Tidigt på tisdagens morgon fick de pris som Årets bokväckare 2020, en tävling som Kulturrådet har utlyst. – Jag är riktigt stolt och det beror på det arbete som ni och skolans personal har gjort, sade rektorn Terhi Sörensen.

Livstycket lever vidare!

Nu är det klart att föreningen Livstycket i Tensta kommer kunna fortsätta sin verksamhet med handarbete och utbildning för invandrarkvinnor. Två stiftelser har gått in med pengar.

Samtal om konflikten i Kashmir

Premiärminister Imran Khan och statsminister Stefan Löfven har talat i telefon om den kritiska situationen i Jammu och Kashmir.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att spridningen av covid-19 fortsätter, och en uppmaning om social distansering. Dessutom information om man har öppnat för drop-in vaccinering runtom i Stockholm och att man snart kommer att öppna även i Järva. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.