Återigen är det problem med tillgängligheten på Rinkebys tunnelbanestation. En av de tre rulltrapporna som finns på stationen har varit avstängd sedan 3 juni. Och sedan en vecka tillbaka fungerar inte hissen heller.

Enligt SL:s informationsskyltar är rulltrappan ”avstängd på grund av underhållsarbete för att säkerställa en god tillgänglighet”. Resenärerna hänvisas under tiden till övriga rulltrappor och hissar, men det står inte när arbetet med rulltrappan beräknas vara färdigt. 

På SL:s kundtjänst saknades information om problemet med hissen när Nyhetsbyrån Järvas reporter ringde upp i början av veckan. Enligt Aleksander Krajisnik på SL:s presstjänst är hissen är avstängd sedan 19 augusti, på grund av dörrproblem. Men det stämmer inte. Hissen har inte fungerat sedan 15 augusti,  eventuellt har den stått stilla ännu längre.

Felsökning pågår i detta nu

”Exakt vilken funktion som är satt ur spel vet vi i dagsläget inte då felsökning pågår i detta nu. Detta betyder tyvärr att någon prognos inte är möjlig då felsökningen inte är klar. Vår absoluta förhoppning är att hissen driftsätts så snart som möjligt”, kommenterar Aleksander Krajisnik i ett mejl till Nyhetsbyrån Järva.

SL kan alltså inte svara på när vare sig hissen eller rulltrappan kommer fungera igen. Däremot skriver Aleksander Krajisnik att hissen i Rinkeby kommer att stängas av igen om en månad, vecka 39, då den ska servas med bland annat nya dörrar.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ännu inga besked om framtiden för Husby moské

Framtiden för moskén i Husby är fortfarande oviss. Fastigheten ska rivas och Husby Islamiska Kulturcenter har inte fått några besked från vare sig politiker eller bostadsbolag.

Maryse Condé fick ett mottagande värdigt en Nobelpristagare

Skoleleverna hälsade författaren Maryse Condé välkommen till Rinkeby bibliotek på sina olika…

Lägenhetsbrand på Glömmingegränd igår kväll

Polis och räddningstjänst ryckte ut till en lägenhetsbrand på Glömmingegränd i Tensta på lördagskvällen. Ingen person skadad.

Här är Nyhetsbyrån Järvas unga reportrar i sommar!

Under tre veckor i sommar kommer fyra unga reportrar arbeta hos Nyhetsbyrån Järva. Här är de – Lutfiniso Yakubova, Ayoub Baraghen, Najma Bilan Abdi Dahir och Sharmarke Said Siyad.