Utegångsförbud i Tensta? Vad är det som pågår? 

Mycket är märkligt just nu. Inte nog med att landets största morgontidning inlett en klappjakt på föreningslivet i Järva och att ordföranden i Rinkeby-Kista fattar egenmäktiga beslut som han låter i publicera i samma tidning. 

Nu går polischefen i Järva, Therese Rosengren, ut i medierna och meddelar att de kriminella gängen utfärdat utegångsförbud i Tensta i slutet av augusti.

Vilket bottennapp för journalistiken!

Kvällstidningarna, TV4, SVT, Sveriges Radio och DN hänger på. Vilket bottennapp för journalistiken! Den enda Tenstabo som intervjuats är Nalin Pekgul i DN (som inte visste någonting) och Ole-Jörgen Persson, den moderate nämndordföranden, (SVT) som kräver strängare straff (såklart) och ”vistelseförbud för kriminella”.

Nej, de träffade inte på någon som hört att kriminella utfärdat ’utegångsförbud’

Enda undantaget är SvD, som faktiskt åkte ut till Tensta och frågade folk på gatan. Nej, de träffade inte på någon som hört att kriminella utfärdat ”utegångsförbud”.

Enligt Therese Rosengren hade hon fått underrättelseuppgifter om detta. Men varför går hon ut med det nu, sju veckor efteråt? Vad handlar det här om egentligen?

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Där de riktiga historierna finns

I mitt hus, med 20 lägenheter, är det en enda som prenumererar…

”Fake news” och vem som faktiskt bestämmer

Sajten faktiskt.se är en satsning där SVT och Sveriges Radio (ägda av…

Alla pratar om lagen om anställningsskydd

Jag arbetade en gång som redaktör på en tidskrift som hade runt 100.000 läsare i månaden. En konflikt uppstod och redaktionschefen fick sparken på grund av ”personliga skäl”.

Är det så här det kommer att bli?

Första gången jag skulle rapportera från ett möte i stadsdelsnämnden glömmer jag aldrig. Det var ett mycket välbesökt möte i Tensta Träff