Utegångsförbud i Tensta? Vad är det som pågår? 

Mycket är märkligt just nu. Inte nog med att landets största morgontidning inlett en klappjakt på föreningslivet i Järva och att ordföranden i Rinkeby-Kista fattar egenmäktiga beslut som han låter i publicera i samma tidning. 

Nu går polischefen i Järva, Therese Rosengren, ut i medierna och meddelar att de kriminella gängen utfärdat utegångsförbud i Tensta i slutet av augusti.

Vilket bottennapp för journalistiken!

Kvällstidningarna, TV4, SVT, Sveriges Radio och DN hänger på. Vilket bottennapp för journalistiken! Den enda Tenstabo som intervjuats är Nalin Pekgul i DN (som inte visste någonting) och Ole-Jörgen Persson, den moderate nämndordföranden, (SVT) som kräver strängare straff (såklart) och ”vistelseförbud för kriminella”.

Nej, de träffade inte på någon som hört att kriminella utfärdat ’utegångsförbud’

Enda undantaget är SvD, som faktiskt åkte ut till Tensta och frågade folk på gatan. Nej, de träffade inte på någon som hört att kriminella utfärdat ”utegångsförbud”.

Enligt Therese Rosengren hade hon fått underrättelseuppgifter om detta. Men varför går hon ut med det nu, sju veckor efteråt? Vad handlar det här om egentligen?

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Jag vill se en teveserie om livet längs riktiga blå linjen

Tunna blå linjen heter SVT:s senaste stora satsning. Det är tio avsnitt, sammanlagt tio timmar, om uniformerade poliser i Malmö. Recensenter hyllar serien, som ”osminkad vardagsrealism och ”unik tonträff.

Jag är faktiskt lite nervös

Jag har världens roligaste yrke, i en bransch som krymper. Fler journalister…

Är det så här det kommer att bli?

Första gången jag skulle rapportera från ett möte i stadsdelsnämnden glömmer jag aldrig. Det var ett mycket välbesökt möte i Tensta Träff

Vart tar alla pengar vägen?

”Tänk, alla miljoner som satsats här, och så lite har hänt”. Så…