Efter två års hårt arbete – som bedrivits ideellt, men professionellt – har Nyhetsbyrån Järva beviljats mediestöd. Det ger oss möjlighet att utveckla vår tidning och bli ännu bättre.
Ett stort TACK till alla läsare och medarbetare!

Vi sökte ekonomiskt stöd till 1,5 heltidstjänst och fick halva summan. Det innebär att vi som ansvarar för tidningens utformning åtminstone delvis kan få betalt för vårt arbete. Stödet innebär också krav på egenfinansiering och vi måste förstärka vårt arbete med annonser.

Det är Mediestödsnämnden som fördelar pengarna till stöd för lokal journalistik. I motiveringen skriver nämnden att Järva är ”ett underbevakat område. Den övervägande delen av nyhetsrapporteringen består av ’blåljusjournalistik’. Järvabornas perspektiv saknas i bevakningen av området. Nyhetsbyrån Järva har en stark förankring i området.”

Beslutet är ett erkännande och en bekräftelse på att vårt arbete är viktigt

Beslutet är ett erkännande och en bekräftelse på att vårt arbete är viktigt och behövs. Vi kan alla känna oss glada och stolta. Vi har ett lokalt perspektiv och en bredd i vår rapportering som vi är ensamma om i Järva. Pengarna ska användas till förbättra den lokala bevakningen ytterligare.

I det här arbetet behöver vi Järvabornas medverkan. Var med och påverka både din omvärld och bilden av den. Tillsammans kan vi bygga något nytt.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Läs mer här hur stödet till lokal journalistik fördelades.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Pysselakuten öppen för barnen hela sommaren

Pysselakuten ser till att Järvas barn får möjlighet till roliga aktiviteter utomhus. – Barnen i området behöver bli stimulerade med lek, läsning och pyssel, säger Amal Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Gemenskap i arbete och fest på kvartersodlingen

Sucdi Haji och Nadifo Abdi Ali odlar odlar gurkor och gemenskap på den populära kvartersodlingen i Rinkeby. Ett arbete som handlar lika mycket om social som ekologisk hållbarhet. 

Ny rapport om det dödliga våldet – ur tjejers perspektiv

Flickaplattformen släppte i veckan en rapport om det dödliga våldet som sker runtom i Sveriges förorter, ur tjejers perspektiv. – Varje Flickaråd som vi anordnar är viktigt, men aldrig tidigare har vi fått ta del av en så djup sorg, saknad och kärlek, säger Sara Sjölander, projektledare på Flickaplattformen.

Tjejer, fotboll och podprat på internationella kvinnodagen

Idrottsförvaltningen stod för firandet av internationella kvinnodagen på Spånga IP, tillsammans med fotboll för tjejer, Galdem A Talk och Sveriges bästa futsalsspelare Daniella Chamoun.