Jag har arbetat i Järva sedan augusti 2016, men ibland känns det som om jag varit här i evigheter.
Den känslan fick jag när Nikoletta Dolfin skrev om problemet med sopor på Rinkebysvängen. Hon kom med flera kloka förslag om hur lokalsamhället kan komma till rätta med nedskräpningen. Då ville jag bara skrika högt – men Herregud, det fanns ju ett utomordentligt organiserat arbete som handlade om sophantering! Ett samarbete mellan förvaltningar, bostadsbolag och föreningsliv.

Järva Rent och Snyggt – ringer det några klockor?

Järva Rent och Snyggt – ringer det några klockor? Under 2017 fanns det sammanlagt 227 föreningar i Järva, som regelbundet städade sina 79 områden. För det fick föreningarna ett ekonomiskt bidrag. De deltog även i kurser om miljö- och bostadsfrågor. Järva Rent och Snyggt var ett organisatoriskt mästerverk och grundaren, en lokal tjänsteman, valdes 2010 till Stockholms miljöhjälte.

Men så började misstänksamheten mot det lokala föreningslivet växa

Men så började misstänksamheten mot det lokala föreningslivet växa. Vart går pengarna egentligen? Vad är det för föreningar? Det slutade med att alla partier, från höger till vänster, var överens om att lägga ned verksamheten. Varför lät man det ske?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Alla pratar om lagen om anställningsskydd

Jag arbetade en gång som redaktör på en tidskrift som hade runt 100.000 läsare i månaden. En konflikt uppstod och redaktionschefen fick sparken på grund av ”personliga skäl”.

Är det så här det kommer att bli?

Första gången jag skulle rapportera från ett möte i stadsdelsnämnden glömmer jag aldrig. Det var ett mycket välbesökt möte i Tensta Träff

Tidsbeställningen av vaccin är som en tombola

Jag har fått min första spruta i Bredbyskolans gymnastikhall. Jag bokade tiden på nätet. Först fick jag tid i Kista den 6 maj, alla andra dagar var slut.

Varför brinner det i Tensta?

Jag hörde det på morgonen när jag gick till tunnelbanan, på väg…