Jag tillhör dem som länge hade en fast telefon. Det har jag inte längre, men jag håller fast vid Telia. Varför, frågar en del. Ja, jag orkar liksom inte byta. En väninna gjorde det och till henne gick det inte att ringa under flera månader. Ingen av oss är särskilt korkad, men vi är hemskt ointresserade av telekommunikation.

Jag har på något sätt känt att Telia känns tryggt och stabilt, de borde inte gå i konken i alla fall.

Men så läste jag i morgontidningen om de statliga direktörernas löner. Telias VD Johan Dennelind har en årsinkomst på 24.730.000 kronor. Han tjänar mer än två miljoner kronor. I månaden. Dessutom får han 5,2 procent löneförhöjning i år.

Låt honom för Guds skull flytta!

”Om han inte har en marknadsmässig lön finns det risk att han flyttar utomlands.” Så brukar det låta när VD:arnas löner försvaras. Ja, men eller hur? Låt honom för Guds skull flytta!

Vi Teliaabonnenter frågar oss – vad fan får vi för pengarna?

Det är sjukt. 1980 tjänade en VD 4,9 gånger mer än en industriarbetare. Idag tjänar en VD 55 gånger mer. Och så beslutar regeringen att avskaffa värnskatten. Så att de rika ska bli ännu rikare.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vilka är det som bestämmer?

Ungdomshuset Reactor ska stängas och verksamheten flyttas till mindre kontorslokaler i Husby…

Valet närmar sig

Det var fullt framför scenen när P4 Stockholm anordnade debatt om hur…

Det finns inget farligare än hopplöshet

Det började redan förra sommaren, med alla bränder och hettan som inte gav sig. Den här sommaren har jag märkt att katastrofkänslan sprider sig. Inte bara det faktum att isarna smälter, och djurarter utrotas, utan även hotet om krig är påtagligt. Min yngsta oroar sig för framtiden och jag försöker lugna henne. Exemplen från historien är många, då det sett nattsvart ut men människorna ändå har lyckats vända utvecklingen rätt.

”Jag tar med mig det här”

Trafikkontoret, en av stadens centrala förvaltningar, var på besök när Kista-Rinkeby hade…