Jag tillhör dem som länge hade en fast telefon. Det har jag inte längre, men jag håller fast vid Telia. Varför, frågar en del. Ja, jag orkar liksom inte byta. En väninna gjorde det och till henne gick det inte att ringa under flera månader. Ingen av oss är särskilt korkad, men vi är hemskt ointresserade av telekommunikation.

Jag har på något sätt känt att Telia känns tryggt och stabilt, de borde inte gå i konken i alla fall.

Men så läste jag i morgontidningen om de statliga direktörernas löner. Telias VD Johan Dennelind har en årsinkomst på 24.730.000 kronor. Han tjänar mer än två miljoner kronor. I månaden. Dessutom får han 5,2 procent löneförhöjning i år.

Låt honom för Guds skull flytta!

”Om han inte har en marknadsmässig lön finns det risk att han flyttar utomlands.” Så brukar det låta när VD:arnas löner försvaras. Ja, men eller hur? Låt honom för Guds skull flytta!

Vi Teliaabonnenter frågar oss – vad fan får vi för pengarna?

Det är sjukt. 1980 tjänade en VD 4,9 gånger mer än en industriarbetare. Idag tjänar en VD 55 gånger mer. Och så beslutar regeringen att avskaffa värnskatten. Så att de rika ska bli ännu rikare.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Polishuset liknar mest en militärbas någonstans

Många har väntat på det nya polishuset. Ja, det finns de som glatt sig åt att många poliser skulle komma till Rinkeby.

Inga läkartider, men 2,2 miljarder i vinst

Nya chefen för vårdcentralen i Tensta uppmanar Tenstaborna att lista sig där. Fler patienter ger mer pengar och bättre vård, säger hon. Det stämmer naturligtvis. Men när folk ringer till vårdcentralen finns inga lediga läkartider. Och akuten i Tensta stängdes för länge sedan. Det är ont om pengar, säger verksamhetschefen.

En värld utan journalistik, den vill vi inte ha…

I debatten om media i utsatta områden, som genomfördes under Järvaveckan senast, sade Martin Schibbye något klokt. ”En värld utan journalistik, den vill vi inte ha.” Nej, det vill vi inte. Ett samhälle där makthavare och politiker aldrig riskerar att granskas önskar ingen. I alla fall inte i teorin. Verkligheten verkar vara en annan.

Om polisen, visitationszoner och husrannsakningar

Moderaterna vill ha visitationszoner, säger de, så att polisen ska kunna visitera människor i tid och otid. Varför kräver de det? Det är att slå in en öppen dörr, visitationszonerna finns redan.