Valet är över och jag har inte lyssnat på en enda valdebatt. Det är inget jag koketterar med, eller ett tecken på politikerförakt. Inte alls. Jag läser dagligen tidningar, lyssnar på radio och ser på nyheterna. Diskuterar politik oavbrutet. Men just partiledardebatterna klarar jag inte av. Jag har under årens lopp hört så många valdebatter att jag fått nog.
Jag står helt enkelt inte ut.
Jag vet redan vad de ska säga.
Men Jimmie Åkessons kommentar om varför utrikesfödda har svårt att få arbete har inte undgått mig. Jag har sett klippet efteråt och jag tycker SVT:s programchef Eva Landahl gjorde helt rätt. Hon lät programledaren i sändningen ta avstånd från uttalandet, eftersom det strider mot den så kallade demokratiparagrafen i radio- och tv-lagen. Där står:

”… programverksamheten som helhet präglas av det demokratiska statsskickets grundidéer och principen om alla människors lika värde och den enskilda människans frihet och värdighet.”

Men plötsligt var ”alla” i media överens om att hon gjorde fel. Jag tycker, att det var befriande att någon sade ifrån. Åkesson får tycka vad han vill, men public service ska inte sända ut vilken dynga som helst.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Fake news” och vem som faktiskt bestämmer

Sajten faktiskt.se är en satsning där SVT och Sveriges Radio (ägda av…

Må pengarna hamna rätt

Nu har Framtid Stockholm Järva öppnat i sina lokaler på Rinkebystråket. Under…

Vi är ingen populär yrkeskår någonstans

”Tycker du att det blivit svårare att fotografera människor?” Min kollega som gjort en vända ute i Järva undrar. Han tyckte att folk blev griniga när han tog fram kameran. Nej, jag tycker inte att det har blivit svårare. Inte ens särskilt svårt. Men visst, Järvaborna gillar inte journalister särskilt mycket. Men vi är inte någon populär yrkeskår någonstans.

Inlåst i tvättstugan på Rinkebysvängen

”Kan du öppna?” Nej, jag har ingen nyckel. Jag är bara på besök för att skriva om den nya, supermoderna tvättstugan på Rinkebysvängen. Kvinnan har råkat stänga dörren till tvättrum 7 bakom sig. Där inne finns hennes tvätt i maskinen, men även hennes hemnyckel och mobil.