Nyhetsbyrån Järva har skrivit flera artiklar om polisens relation till medborgarna. I Järva är den ytterst komplicerad.

Vi har skrivit om killen som skulle handla bullar på Lidl och istället tvingades in i en polisbil och ställdes av utanför en bensinmack i Järfälla. Om tonåringen som polisen drog in i piketen och drog ner brallorna på. De anklagade honom för allt möjligt, men inget stämde. Vittnesmålen är oroväckande många.

Vittnesmålen är oroväckande många

Vi har även rapporterat om ett möte mellan en av Järvas största föreningar, stadsdelsdirektörerna och den nya polischefen i Rinkeby, som handlade om polisens trakasserier. Killarna har tröttnat på att ständigt bli stoppade, muddrade och förödmjukade av ortens poliser.

SVT sände häromveckan ett intressant inslag på ett samma tema. Då ser jag samma polischef säga, angående kritiken mot polisen: ”Det är inte de signaler jag får från medborgare i området”. Hon var ju med på mötet!

En annan polischef sade att polisen har ”ett bra underrättelseläge” och bra koll på de kriminella i Järva. Men då undrar jag, varför slutar de inte att trakassera vanliga invånare i så fall?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Jimmies svenska dröm är dansk

En av mina vänner fick för flera år sedan ett fint jobb…

Jag håller med Zlatan

Jag läste att Fryshuset utsett Sveriges förbundskapten i fotboll, Janne Andersson, till Årets påverkare. Nä, av mig hade han inte fått något pris. Jag håller med Zlatan.

Ingenting förändras av sig själv

Tillbaka igen efter semestern. Det var en en välbehövlig vila, som inte…

Vart tar alla pengar vägen?

”Tänk, alla miljoner som satsats här, och så lite har hänt”. Så…