Nyhetsbyrån Järva har skrivit flera artiklar om polisens relation till medborgarna. I Järva är den ytterst komplicerad.

Vi har skrivit om killen som skulle handla bullar på Lidl och istället tvingades in i en polisbil och ställdes av utanför en bensinmack i Järfälla. Om tonåringen som polisen drog in i piketen och drog ner brallorna på. De anklagade honom för allt möjligt, men inget stämde. Vittnesmålen är oroväckande många.

Vittnesmålen är oroväckande många

Vi har även rapporterat om ett möte mellan en av Järvas största föreningar, stadsdelsdirektörerna och den nya polischefen i Rinkeby, som handlade om polisens trakasserier. Killarna har tröttnat på att ständigt bli stoppade, muddrade och förödmjukade av ortens poliser.

SVT sände häromveckan ett intressant inslag på ett samma tema. Då ser jag samma polischef säga, angående kritiken mot polisen: ”Det är inte de signaler jag får från medborgare i området”. Hon var ju med på mötet!

En annan polischef sade att polisen har ”ett bra underrättelseläge” och bra koll på de kriminella i Järva. Men då undrar jag, varför slutar de inte att trakassera vanliga invånare i så fall?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad är det som är så svårt att fatta?

Jag är en av dem som en gång läste och lyssnade på…

Jag vill se en teveserie om livet längs riktiga blå linjen

Tunna blå linjen heter SVT:s senaste stora satsning. Det är tio avsnitt, sammanlagt tio timmar, om uniformerade poliser i Malmö. Recensenter hyllar serien, som ”osminkad vardagsrealism och ”unik tonträff.

På första maj tänker jag på farsan

Så långt bak jag kan minnas har jag demonstrerat på första maj. När jag var liten höll jag pappas hand när vi gick från Humlegården till Norra bantorget.

En sjuka breder ut sig i samhället

En sjuka breder ut sig i samhället idag. Det här handlar inte om viruspandemin, utan om viljan att styra media.