Jag gick ner på Rinkeby torg och väntade i blåsten. Rasmus Paludan från det högerextrema partiet Stram kurs skulle besöka Husby, Rinkeby och Tensta. Expo hade gjort oss uppmärksamma på detta.

Inget hände på en lång stund. Inte ens ordningsvakten hade någon aning om vad som var på gång. Men så kom en grupp uniformerade poliser till torget, och ännu fler civila poliser. De bar alla likadana ryggsäckar och hade örsnäckor, det gick inte att ta miste. (Vem tror de att de lurar?)

Nu stod han där på torget, med koranen i ena handen, iförd skottsäker väst, och blev intervjuad av Expo

Och så kom Paludan, han hade fyra personer i sitt entourage. Alla danskar. Nu stod han där på torget, med koranen i ena handen, iförd skottsäker väst, och blev intervjuad av Expo. Han hoppades på uppmärksamhet, men ingen mer än reportern och poliserna lyssnade på honom.

Alternativ för Sverige hade bjudit in honom, men sedan det kommit fram att han sexchattat med minderåriga, så vill inte ens AfS ha något med honom att göra. När den informationen spred sig på torget var det några rinkebybor som tyckte det var dags för Paludan att sticka. Han eskorterades från torget av de civila poliserna till en bil som väntade.

Sammanlagt besökte Paludan sju förorter runt Stockholm. Han skyddades av både civil och uniformerad polis och enligt säker källa färdades han hela dagen i en bil från Säpo. Brukar inte polisen säga att de är underbemannade? Men att resa runt med en rasist och visa orten en hel dag det går bra.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Läs Expos intervju här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Är det så här det kommer att bli?

Första gången jag skulle rapportera från ett möte i stadsdelsnämnden glömmer jag aldrig. Det var ett mycket välbesökt möte i Tensta Träff

Fryshuset, Lugna Gatan och kriminella aktiviteter

”Visst jobbar du för tidningen?”Det var på ett möte i stadsdelsnämnden för några månader sedan. En kvinna kom fram till mig och bad mig komma med utanför mötessalen.

Därför skriver jag om Fristads servicehus

”Om jag berättar något för dig, har du tystnadsplikt då?” Jag försäkrade kvinnan som ringde att en journalist aldrig röjer sina källor. Då började hon prata.

Jag håller med Zlatan

Jag läste att Fryshuset utsett Sveriges förbundskapten i fotboll, Janne Andersson, till Årets påverkare. Nä, av mig hade han inte fått något pris. Jag håller med Zlatan.