Somaliska akademiker visade tillsammans med Rinkeby Folkets Hus filmen Dhalinyaro. Filmens titel betyder ungdom på somaliska och den handlar om tre tonårstjejers uppväxt. Berättelsen speglar Djiboutis samhälle och hela dess komplexitet.

Filmen Dhalinyaro från 2019, i regi av Lula Ali Ismail är den första filmen som producerats i Djibouti av en djiboutisk regissör.

 – Helgens biovisning var till för att samla unga som ville se en film ur CinemAfricas årliga program. Rinkeby Folkets hus och Somaliska akademiker kunde därmed bjuda in unga, där vi hade möjlighet att diskutera de ämnen som togs upp i filmen. Det handlade om kulturella normer, utbildning, skam och samhörighet, sade Ikran Farah, aktiv medlem i kommunikationsteamet hos Somaliska Akademiker Stockholm. 

Det blev en trevlig lördagkväll för ungefär 20 gäster, med pizza, popcorn och intressanta diskussioner.
– Syftet med lördagens tema var att visa en film som representerar somalier, sade Ikran Farah.

Somaliska Akademiker är en ideell förening som finns i olika delar av Sverige. De vill inspirera fler somaliska ungdomar att utbilda sig och vara förebilder för dem.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Föreningar diskuterar om Tensta marknads framtid

Lokalen i Tensta centrum var full av folk, som kommit för att diskutera om det ska bli någon Tensta marknad i år. – Jag hoppas det blir marknad igen, det är enda gången som människor från hela Stockholm kommer hit, sade en mamma från Tensta.

Ett annat ljus på Yasin i ny dokumentär

Yasin See Me Shine, kortdokumentären som släpptes förra veckan visar en annan bild av artisten än den vi blivit vana att se.

Somaliska akademiker visar olika vägar efter studenten

Strålande väder var det när Somaliska Akademiker Stockholm hade studentfest med grill och gäster i Rinkeby. Temat var Student 2020 och tillsammans med Rinkeby Folkets Hus och Studier&Arbete ville man inspirera och informera unga att studera vidare. 

Tensta konsthall anordnar konstkollo för unga i sommar

På Tensta konsthall är det konstkollo varje fredag under sommarlovet. Unga får prova på olika konstnärliga uttryck med konstnärer och designers. – Dagens tema var papper, sade designern Sandra Saeidi, som ledde veckans kollo.