På måndagen blev det klart att Rädda Barnen tar över driften av fyra fritidsgårdar i Spånga-Tensta. Det handlar om Hjuset i Hjulsta, Blå Huset i Tensta samt Grottan och Folkan i Spånga.

Hjuset är en kommunal fritidsgård i Hjulsta grundskola och Blå Huset i Tensta drivs sedan flera år tillbaka av Stadsmissionen. I februari 2021 tar Rädda Barnen över driften av dem och även av fritidsgårdarna Grottan och Folkan i Spånga.

De fyra fritidsgårdarna lades ut för upphandling i somras och flera anbud kom in. Rädda Barnen vann upphandlingen men beslutet överklagades av Fryshuset som också var intresserade av att ta över driften. Efter månader av förhandlingar blev det slutgiltigt klart i måndags att Rädda Barnen får ansvaret.

Enligt Rädda Barnen kommer verksamheten på fritidsgårdarna att utformas i samarbete med civilsamhället.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta Centrum får ny höst- och vinterbelysning

Idag invigdes den nya höst- och vinterbelysningen i Tensta Centrum. En insats med syfte att öka tryggheten i området.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om en rapport som kommit från Folkhälsomyndigheten, som konstaterar att endast 44 procent av människor med afrikanskt ursprung har vaccinerat sig mot covid-19. Dessutom information om att efter den 22 maj så öppnas fler vaccinationsmottagningar runt om i Stockholm. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Skolpersonal anmäler Stockholms stad

Efter konflikten i Hjulsta grundskola där tre anställda avskedats efter påstådd matstöld, polisanmäler de anklagade Stockholms stad för kränkande fotografering och olaglig kamerabevakning. Stockholm stad har i sin tur polisanmält de misstänkta matstölderna. 

Hyrorna i Rinkeby Centrum förhandlas just nu

Hur ska Rinkeby Centrum klara krisen? Just nu pågår hyresförhandlingar mellan fastighetsägaren Fastpartner och hyresgästerna, samtidigt som förhandlingar pågår mellan Fastpartner och Stockholms stad.