På måndagen blev det klart att Rädda Barnen tar över driften av fyra fritidsgårdar i Spånga-Tensta. Det handlar om Hjuset i Hjulsta, Blå Huset i Tensta samt Grottan och Folkan i Spånga.

Hjuset är en kommunal fritidsgård i Hjulsta grundskola och Blå Huset i Tensta drivs sedan flera år tillbaka av Stadsmissionen. I februari 2021 tar Rädda Barnen över driften av dem och även av fritidsgårdarna Grottan och Folkan i Spånga.

De fyra fritidsgårdarna lades ut för upphandling i somras och flera anbud kom in. Rädda Barnen vann upphandlingen men beslutet överklagades av Fryshuset som också var intresserade av att ta över driften. Efter månader av förhandlingar blev det slutgiltigt klart i måndags att Rädda Barnen får ansvaret.

Enligt Rädda Barnen kommer verksamheten på fritidsgårdarna att utformas i samarbete med civilsamhället.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De vill köpa sina lägenheter i Rinkeby

 Intresset av att ombilda hyresrätter till bostadsrätter har varit obefintligt i Rinkeby. Men nu har det bildats ett nätverk för boende som vill köpa sin lägenhet, utan att bilda bostadsrättsförening. – Vi vill ha ett andelsägande, som de har i Botkyrka, säger Mohamed Hagi Farah. 

Arbeta i skrädderi eller trädgård?

Vill du bli trädgårdsanläggare eller skräddare? Nu finns det möjlighet att få…

Rån på Hjulsta torg idag

Polis har ryckt ut till Hjulsta torg med anledning av att personal i en kiosk blivit utsatt för rån. Polisen larmades strax före klockan 12 på måndagen.

Ljusmanifestation för terroroffren i Christchurch

Tidigt på söndagseftermiddagen samlades människor i en ljusmanifestation på Sergels Torg i Stockholm för att minnas offren från Christchurch.