Om nu någon har missat det. Förra året gick Region Stockholm 5,8 MILJARDER plus. Det var samma år som vårdpersonalen höll på att arbeta ihjäl sig och besparingarna var ständiga. ”Byt inte lakan så ofta, använd inte så många bindor, den där bedövningen är för dyr…”

Våra skattepengar borde användas till vård, inte vinst

Nu finns alltså nästan sex miljarder över. Kommer de att satsas där de behövs? Nej, inte alls. Tvärtom. Både SöS och Danderyd måste istället SPARA pengar. Det är inte ofta jag citerar DN:s chefredaktör, men så rätt han har när han frågar ”varför låter Region Stockholm som ett börsbolag?” Våra skattepengar borde användas till vård, inte vinst.

Jag undrar så, hur tänkte de som lade ut det jobbet?

SVT Nyheter gör ett inslag om överskottet. Pratar med oppositionen, som är kritisk, men inte så rasande som man tycker att de borde vara. De intervjuar majoriteten, som säger att det är nödvändigt. Sedan intervjuar de en professor i nationalekonomi som ska förklara ”hur det ligger till”. Jag undrar så, hur tänkte de som lade ut det jobbet? Var uppdraget att ta reda på ”sanningen”?

I så fall vill jag upplysa om att nationalekonomi knappast är någon exakt vetenskap, utan handlar om politik. De hade kunnat hitta en annan professor som sade raka motsatsen. Nej, det inslaget levde inte upp till kraven på opartiskhet inom public service.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fryshuset, Lugna Gatan och kriminella aktiviteter

”Visst jobbar du för tidningen?”Det var på ett möte i stadsdelsnämnden för några månader sedan. En kvinna kom fram till mig och bad mig komma med utanför mötessalen.

Skriv till oss i coronans tid!

Vi lever i en märklig tid när ingenting längre är som förut. Och ändå är det mesta sig precis likt. Husen står kvar, bussarna rullar och i affärerna finns varor. Men vi är med om något som flera generationer efter oss kommer att minnas och tala om.

Det mänskliga mötet är oslagbart

I Folkets Husby samlades Järvas valambassadörer en kväll några veckor efter valet.…

En värld utan journalistik, den vill vi inte ha…

I debatten om media i utsatta områden, som genomfördes under Järvaveckan senast, sade Martin Schibbye något klokt. ”En värld utan journalistik, den vill vi inte ha.” Nej, det vill vi inte. Ett samhälle där makthavare och politiker aldrig riskerar att granskas önskar ingen. I alla fall inte i teorin. Verkligheten verkar vara en annan.