Vi lever i en märklig tid när ingenting längre är som förut. Och ändå är det mesta sig precis likt. Husen står kvar, bussarna rullar och i affärerna finns varor. Men vi är med om något som flera generationer efter oss kommer att minnas och tala om. 

Jag hoppas att ni mår bra. Så bra som det går att må nu. Nu vill jag be er om en sak. Skriv till oss och berätta hur ni har det. Dokumentera din vardag.

Om dessa dagar, veckor, månader, kommer det att skrivas romaner, spelas in filmer och sättas upp pjäser. Men det är bara Järvaborna som kan berätta om hur det var i Järva. 

Skriv om du sitter i karantän och hur du klarar det.
Berätta om du fortfarande arbetar och hur det känns.
Vad är svårast?
Ser du något gott komma ur detta?
Skriv hur du tror att det slutar?
Hur kommer vi att förändras? Kommer vi att förändras?
Vad måste förändras?

Skriv kort eller långt, som en dagboksanteckning eller ett brev till en vän. Eller kanske till en ovän.

Vill du inte skriva, ta bilder av din vardag.

Vi startar en serie nu – skriv till oss i coronans tid!

Hjälp till att dokumentera den här tiden. Om dessa dagar, veckor, månader, kommer det att skrivas romaner, spelas in filmer och sättas upp pjäser. Men det är bara Järvaborna som kan berätta om hur det var i Järva. 

Skriv, bara skriv.

Skicka text och bilder, eller bara text eller bilder, till redaktionen@nyhetsbyranjarva.se 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vad fan får vi för pengarna?”

Jag tillhör dem som länge hade en fast telefon. Det har jag inte längre, men jag håller fast vid Telia. Varför, frågar en del. Ja, jag orkar liksom inte byta.

Fryshuset, Lugna Gatan och kriminella aktiviteter

”Visst jobbar du för tidningen?”Det var på ett möte i stadsdelsnämnden för några månader sedan. En kvinna kom fram till mig och bad mig komma med utanför mötessalen.

För många betyder midsommar inget särskilt alls

Midsommar betraktar många som vår riktiga nationaldag och det är den helg, tillsammans med julen, som firas mest. Många älskar midsommar, kanske är det början på semestern, och familjen samlas. För andra är känslan av ensamhet som värst just en sådan här dag och för väldigt många betyder midsommar inget särskilt alls.

Varför brinner det i Tensta?

Jag hörde det på morgonen när jag gick till tunnelbanan, på väg…