Jag läste att Fryshuset utsett Sveriges förbundskapten i fotboll, Janne Andersson, till Årets påverkare. Nä, av mig hade han inte fått något pris. Jag håller med Zlatan.

När Zlatans staty invigdes i Malmö sade han att Janne Andersson väljer spelare till landslaget efter ursprung och inte kvalitet. Ramaskri i media. Den ena sportjournalisten efter den andra försvarade förbundskaptenen. Till och med Robin Quaison tvingade de ur en kommentar till Janne Anderssons försvar. Vad annat kunde han säga? Jag bara undrar.

Ingen av snubbarna på fotbollsförbundet verkar fatta någonting

Det är klart att Janne Andersson har problem. I radioprogrammet Konflikt blir det så tydligt. Lyssna på det.  Han har noll koll. Ingen av snubbarna på fotbollsförbundet verkar fatta någonting. Jag begär inte att de ska vara insatta i diskussionen om intersektionalitet, men vafan, de har väl öppnat en tidning? Hört diskussionen?

Zlatan är min man

Zlatan säger att han har öppnat dörrar för andra spelare med utländsk bakgrund. Såklart att han har. Det märktes på flera sätt när han slutade i landslaget. Visst händer det att Zlatan ibland säger saker som tyder på att han tappat markkontakten. Men i nästa sekund fyrar han av världens leende och hans blick säger mig att han driver med både media och hela världen. Och när det gäller rasism vet han vad han talar om.

Zlatan, han är min man.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Därför skriver jag om Fristads servicehus

”Om jag berättar något för dig, har du tystnadsplikt då?” Jag försäkrade kvinnan som ringde att en journalist aldrig röjer sina källor. Då började hon prata.

Dagen efter det som inte fick hända

Dagen efter dödsskjutningen i Rinkeby är det märkligt lugnt i centrum. Men…

Bevare oss för Securitas säkerhet

Nej, det är inget brott att en vuxen man trycker ner en tolvåring (på 32 kilo) med knäet och hela sin kroppsvikt på golvet i Kista Galleria. Securitas VD Joachim Källsholm skriver på företagets hemsida att ”de ordningsvakter som varit inblandade i incidenten inte gjort sig skyldiga till någon form av lagöverträdelse eller brott”.

”Jag tar med mig det här”

Trafikkontoret, en av stadens centrala förvaltningar, var på besök när Kista-Rinkeby hade…