Jag läste att Fryshuset utsett Sveriges förbundskapten i fotboll, Janne Andersson, till Årets påverkare. Nä, av mig hade han inte fått något pris. Jag håller med Zlatan.

När Zlatans staty invigdes i Malmö sade han att Janne Andersson väljer spelare till landslaget efter ursprung och inte kvalitet. Ramaskri i media. Den ena sportjournalisten efter den andra försvarade förbundskaptenen. Till och med Robin Quaison tvingade de ur en kommentar till Janne Anderssons försvar. Vad annat kunde han säga? Jag bara undrar.

Ingen av snubbarna på fotbollsförbundet verkar fatta någonting

Det är klart att Janne Andersson har problem. I radioprogrammet Konflikt blir det så tydligt. Lyssna på det.  Han har noll koll. Ingen av snubbarna på fotbollsförbundet verkar fatta någonting. Jag begär inte att de ska vara insatta i diskussionen om intersektionalitet, men vafan, de har väl öppnat en tidning? Hört diskussionen?

Zlatan är min man

Zlatan säger att han har öppnat dörrar för andra spelare med utländsk bakgrund. Såklart att han har. Det märktes på flera sätt när han slutade i landslaget. Visst händer det att Zlatan ibland säger saker som tyder på att han tappat markkontakten. Men i nästa sekund fyrar han av världens leende och hans blick säger mig att han driver med både media och hela världen. Och när det gäller rasism vet han vad han talar om.

Zlatan, han är min man.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Inga läkartider, men 2,2 miljarder i vinst

Nya chefen för vårdcentralen i Tensta uppmanar Tenstaborna att lista sig där. Fler patienter ger mer pengar och bättre vård, säger hon. Det stämmer naturligtvis. Men när folk ringer till vårdcentralen finns inga lediga läkartider. Och akuten i Tensta stängdes för länge sedan. Det är ont om pengar, säger verksamhetschefen.

Där de riktiga historierna finns

I mitt hus, med 20 lägenheter, är det en enda som prenumererar…

”En egen tidning?”

”En egen tidning?” Ja, jag tänkte det. Blicken förändras när hon ser…

Jag tänker på Tomas

Under fotbolls-VM 1994 hade Tomas på sig svenska landslagströjan hela sommaren. Han…