Sagal och Fatima startar bemanningsföretag.
Fatima Hassey Sharif och Sagal Amin startade i våras bemanningsföretaget Nannyomsorg.
 – Vi såg ett behov och tog barnvaktssysslan till en ny nivå.
 
Fatima och Sagal studerar ekonomi på Södertörns Högskola. Båda två kommer från Järva och där är det många barnfamiljer som studerar och jobbar extra.
 – Vi såg oss omkring i vårt område och märkte att det fanns ett stort behov, särskilt hos ensamstående. Det finns så många som verkligen krigar och behöver en hjälpande hand med dagislämning, hämtning och matlagning.
 
Det gav dem idén att starta ett barnvaktsföretag. De har haft kontakt med både Womenisa och Bling, och fått både inspiration och hjälp av dem.
 – Det samarbetet vill vi fortsätta. Vi vill förmedla ett positivt budskap och ge tillbaka till vår ort. Vi har vuxit upp här och ser stor potential hos unga. 
De önskar att fler verksamheter ska blomstra i orten. 
 – Drömmen vore verkligen att kunna anställa fler och att kunna öppna upp flera företag i vårt område.
De väljer sina barnvakter med stor omsorg innan de presenteras för familjerna. Alla måste visa att de inte finns med i belastningsregistret, att de har erfarenhet av barn, är ansvarsfulla och pålitliga. Dessutom får de gå igenom en kurs i hjärt- och lungräddning.
  – Vi finns på sociala medier, sade Fatima Hassey Sharif. Där hittar ni oss.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

50 träd planteras för att fira Rinkeby 50 år

I ett stilla duggregn planterade Rinkeby-Kistas ordförande Ole-Jörgen Persson, M, och Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr, M. ett av de 50 träd som planteras för att fira att stadsdelen fyller 50.  – Det finns så mycket värt att fira här i Rinkeby! Stort grattis, sade Anna König Jerlmyr.

Elinsborgsskolans barn är bäst på att läsa böcker!

På Elinsborgsskolans skolgård samlades elever från årskurs 1 till 6, alla på coronasäkert avstånd. Tidigt på tisdagens morgon fick de pris som Årets bokväckare 2020, en tävling som Kulturrådet har utlyst. – Jag är riktigt stolt och det beror på det arbete som ni och skolans personal har gjort, sade rektorn Terhi Sörensen.

Järva röstar!

Dagen före valet var det slutspurt i valarbetet i Järva. Biblioteket stängde…

Viktig information på somaliska om Coronaviruset

Fatuma Adullahi Mohamed är folkhälsovetare och har arbetat som kunskapsspridare för Folkhälsomyndigheten…