Sagal och Fatima startar bemanningsföretag.
Fatima Hassey Sharif och Sagal Amin startade i våras bemanningsföretaget Nannyomsorg.
 – Vi såg ett behov och tog barnvaktssysslan till en ny nivå.
 
Fatima och Sagal studerar ekonomi på Södertörns Högskola. Båda två kommer från Järva och där är det många barnfamiljer som studerar och jobbar extra.
 – Vi såg oss omkring i vårt område och märkte att det fanns ett stort behov, särskilt hos ensamstående. Det finns så många som verkligen krigar och behöver en hjälpande hand med dagislämning, hämtning och matlagning.
 
Det gav dem idén att starta ett barnvaktsföretag. De har haft kontakt med både Womenisa och Bling, och fått både inspiration och hjälp av dem.
 – Det samarbetet vill vi fortsätta. Vi vill förmedla ett positivt budskap och ge tillbaka till vår ort. Vi har vuxit upp här och ser stor potential hos unga. 
De önskar att fler verksamheter ska blomstra i orten. 
 – Drömmen vore verkligen att kunna anställa fler och att kunna öppna upp flera företag i vårt område.
De väljer sina barnvakter med stor omsorg innan de presenteras för familjerna. Alla måste visa att de inte finns med i belastningsregistret, att de har erfarenhet av barn, är ansvarsfulla och pålitliga. Dessutom får de gå igenom en kurs i hjärt- och lungräddning.
  – Vi finns på sociala medier, sade Fatima Hassey Sharif. Där hittar ni oss.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kistas Food Court ekar tomt

Mohammad Fateh Atia från restaurangkedjan Marrybrown är orolig för utvecklingen i Kista Food Court sedan coronaviruset förlamat landet.   – Vi blickar framåt och hoppas på det bästa, säger han.

Banjul FC på frammarsch

I lördags spelade Banjul FC hemmamatch mot Hässelby SK FF. Banjul vann matchen enkelt med övertygande 5-1. Matchen lockade stor publik.

”Ena dagen är vi som Barcelona och nästa dag som Kalmar FF”

Rinkeby United spelade oavgjort mot favoriterna Boo FF på Knutby BP på fredagskvällen. – Vårt mål för denna säsong är att komma så högt upp så möjligt, sade Rinkeby Uniteds tränare Bojan Djordjic, som ändå var rätt nöjd efter matchen.

Äntligen – Nyhetsbyrån Järva beviljas mediestöd 2020!

Efter två års hårt arbete – som bedrivits ideellt, men professionellt – har Nyhetsbyrån Järva beviljats mediestöd. Det ger oss möjlighet att utveckla vår tidning och bli ännu bättre. Ett stort TACK till alla läsare och medarbetare!