På påskafton var det fest i Rinkeby centrum. I det vackra vädret kunde barnen hoppa i hoppborgen eller få sina ansikten målade. Många barnfamiljer var där och hade trevligt tillsammans.

Rinkeby är en plats där människor från hela världen bor. Alla firar inte påsk, men festen i centrum var lika rolig för alla.

 – Jag är här varje år på påskafton, sade en mamma som var där tillsammans med sin lille son. Jag tycker det är roligt att träffa människor från andra länder. Jag lär mig om andras traditioner och min son lär sig geografi samtidigt.

Vi var överens om att det går utmärkt att fira påsk tillsammans oavsett vilken religion man har.  

 – Bäst var hoppborgen, sade Saafi, 7 år.

Fatima Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hittaut är orientering, lotteri och motion på samma gång

Rinkeby Run ordnade en orientering runt om i Järva, som en aktivitet under Sommar på torget i Rinkeby. Med appen Hittaut letar deltagarna efter lotter i ett lotteri med fina vinster.

Nu har söndagsteatern börjat i Rinkeby

Varje söndag fram till 5 april bjuds det på barnteater på Rinkebyskolan. Först ut var Mittiprickteaterns föreställning Glad och Sur i ur och skur.

Dousa blir ny VD för Timbro

Nu är det klart. Benjamin Dousa blir ny VD för den borgerliga tankesmedjan Timbro, det rapporterar Svenska Dagbladet idag.

SVT Nyheter Stockholm besökte kursen i lokal journalistik

På corona-säkert avstånd samlades kursdeltagare i lokaljournalistik för ett nytt besök. SVT Nyheter Stockholm kom för att berätta om sitt arbete och svara på frågor. Bland annat diskuterades medias ansvar, vikten av perspektiv och förankring i Järva samt problem med  polisbrutalitet.