På påskafton var det fest i Rinkeby centrum. I det vackra vädret kunde barnen hoppa i hoppborgen eller få sina ansikten målade. Många barnfamiljer var där och hade trevligt tillsammans.

Rinkeby är en plats där människor från hela världen bor. Alla firar inte påsk, men festen i centrum var lika rolig för alla.

 – Jag är här varje år på påskafton, sade en mamma som var där tillsammans med sin lille son. Jag tycker det är roligt att träffa människor från andra länder. Jag lär mig om andras traditioner och min son lär sig geografi samtidigt.

Vi var överens om att det går utmärkt att fira påsk tillsammans oavsett vilken religion man har.  

 – Bäst var hoppborgen, sade Saafi, 7 år.

Fatima Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Studieförbund i Järva måste betala tillbaka miljoner

Hälften av de studieförbund som bedriver verksamhet i Järva måste betala tillbaka statsbidrag de fått för 2019. Totalt är det drygt 5,3 miljoner kronor som ska återbetalas från Medborgarskolan, Studiefrämjandet, NBV och Ibn Rushd.

Tensta Centrum får ny höst- och vinterbelysning

Idag invigdes den nya höst- och vinterbelysningen i Tensta Centrum. En insats med syfte att öka tryggheten i området.

Misstänkt grov våldtäkt i Rinkeby

Strax före midnatt, natten till tisdag, fick polisen larm om att en grov våldtäkt ska ha inträffat på en parkering i centrala Rinkeby.

2000 i Rinkeby-Kista testas för antikroppar mot covid-19

Rinkeby-Kista är den stadsdel i Stockholms län som per invånare hittills haft flest antal konstaterade fall av covid-19. Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm genomför därför en antikroppstestning i området för att se hur stor andel av invånarna som har antikroppar.