Ikväll har stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta möte i Tensta Träff. Den öppna delen av mötet, där medborgarna kan ställa frågor, börjar 18.00.

En av frågorna som ska behandlas handlar om den nya EBO-lagen, som förbjuder asylsökande att bosätta sig hos släkt eller vänner i delar av Tensta. De som ändå gör det kommer inte att ha rätt till dagersättning eller särskilt bidrag enligt lagen om mottagande av asylsökande. Lagen trädde i kraft från 1 januari 2020 och gäller från och med 1 juli i år.
Se vilka delar av Tensta det gäller.

Dessutom kommer frågan om att driften av fritidsgårdarna i stadsdelen ska läggas ut på entreprenad upp. En fråga som kritiserats av Rashid Mohammed, V, vice ordförande i stadsdelsnämnden.

Läs hela dagordningen här.

Det öppna mötet börjar kl 18.00, då allmänheten kan ställa frågor.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Framtiden oviss för moskén när Husby centrum byggs om

Förslaget om hur Husby centrum ska byggas om har bearbetats och ställs nu ut för granskning igen på medborgarkontoret i Husby. Men fortfarande är det oklart vad som ska hända med moskén i Husby.

Just nu: Lägenhetsbrand i Husby

Det brinner i en lägenhet på Trondheimsgatan 30 i Husby. Flera brandbilar är på plats och det är stor rökutveckling. Enligt räddningstjänsten finns det även risk för spridning till lägenheterna ovanför.

Skolledare från Kista nominerad till Årets rektor

Ann-Christin Sundell, rektor på Oxhagsskolan i Kista är en av de tre finalister som har chansen att vinna utmärkelsen Årets rektor. Ett pris som delas ut av Lärarförbundet Skolledare och Lärarstiftelsen.

Riktig cirkus på Axbyplan i helgen

När Anna Aro var barn och lekte hemma på gården i Rinkeby fantiserade hon om att kasta ut ett lakan genom fönstret och klättra. Nu gör hon verklighet av drömmen i cirkusföreställningen Gården.