Jag har fått min första spruta i Bredbyskolans gymnastikhall. Jag bokade tiden på nätet. Först fick jag tid i Kista den 6 maj, alla andra dagar var slut.

Men dagen därpå gick jag in i datorn igen och plötsligt fanns en massa lediga tider lite överallt. Jag insåg att tidsbeställningen är som en tombola, nya lediga tider uppstår hela tiden.

En del av mina vänner har fått kallelse från sin lokala vårdcentral. Även de som redan fått vaccin blir kallade. Det finns inget centralt register någonstans.

Han måste åka två timmar kommunalt dit och lika många timmar hem

På Rinkeby torg träffar jag en god vän. Han har inget mobilt bank-id, precis som 20 procent av landets vuxna befolkning. Därför har han inte kunnat boka tid för vaccin trots att han har åldern inne sedan flera veckor.

”Nu ska jag få min första spruta”, säger han. Han hade ringt och bokat tid.
Så bra, sade jag. Var ska du få sprutan?
”I Norrtälje, det fanns inga andra tider.”

Han måste åka två timmar kommunalt dit och lika många timmar hem. När jag protesterade och sade att han måste ringa igen, skakade han på huvudet. Han hade väntat länge nog.

”Nej, det blir som semester, jag får lite havsluft.”

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ingenting förändras av sig själv

Tillbaka igen efter semestern. Det var en en välbehövlig vila, som inte…

Inga läkartider, men 2,2 miljarder i vinst

Nya chefen för vårdcentralen i Tensta uppmanar Tenstaborna att lista sig där. Fler patienter ger mer pengar och bättre vård, säger hon. Det stämmer naturligtvis. Men när folk ringer till vårdcentralen finns inga lediga läkartider. Och akuten i Tensta stängdes för länge sedan. Det är ont om pengar, säger verksamhetschefen.

Polishuset liknar mest en militärbas någonstans

Många har väntat på det nya polishuset. Ja, det finns de som glatt sig åt att många poliser skulle komma till Rinkeby.

Varför brinner det i Tensta?

Jag hörde det på morgonen när jag gick till tunnelbanan, på väg…