Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning utsatt för hot.

Andra dagen på jobbet efter semestern fick de anställda i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning mejl om att förvaltningen har utsatts för hot. Därför kallades alla till ett extra frukostmöte idag på fredagsmorgonen.

– Eftersom vi haft tidigare händelser med angrepp på våra lokaler, så tar vi sådana missnöjesyttringar på största allvar, säger stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell.

Det var Fredrik Jurdell som tog emot det som han kallar ”en missnöjesyttring”.
 – Det handlar om samma missnöje som kom till uttryck för ett år sedan. Det gamla historier och handlar om beslut som fattades före min tid.

Det gäller bland annat Sociala insatsgruppen, SIG, och hur det arbetet har förändrats. Fredrik Jurdell vill inte säga hur missnöjet yttrade sig, om det kom mejl, telefonsamtal eller var ett möte.
 – Jag vill inte gå in på några detaljer. 

Det var tidigare i våras som ett brinnande bildäck slängdes in i förvaltningens lokaler. Sedan dess har entrén byggts om och gjorts säkrare. Dessutom angreps Medborgarkontorets lokaler i Tensta centrum.

Handlar det om ett konkret hot denna gång?

 – Nej, det skulle jag inte kalla det. Det var mer en en önskan om att nu måste det hända positiva saker.

Men bara ett uttalat allmänt missnöje kan väl inte leda till ett extra frukostmöte?

 – Mitt jobb är att ta all oro på största allvar, även när det kommer missnöjesyttringar som påminner om det som hänt tidigare. Bättre att vara transparent och vidta nödvändiga åtgärder än att mörka händelser.

Har du polisanmält händelsen?
 – Ja, absolut.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

StreetGäris fick en Oscar för sitt folkbildande arbete

StreetGäris fick årets Oscarspris för sitt folkbildande arbete. Medlemmar från styrelsen var…

Vårens sista Town Hall Meeting med borgarråden i Stockholm

Vårens sista Town Hall Meeting var det mest välbesökta digitala mötet hittills, som Stiftelsen Global Village anordnat. Melody Farshing fördelade ordet mellan de drygt 60 deltagarna och de sex borgarråden som styr i Stockholms stad.

Forskare söker deltagare till psykiatrisk studie

Just nu pågår en studie för att ta reda på hur covid-19 har påverkat personer som någon gång i livet har haft psykisk ohälsa.
 – Vi är intresserade av att personer från Järva deltar, eftersom det finns risk att det är ett område som varit extra utsatt, säger Shervin Shahnavaz, forskare vid Centrum för psykiatriforskning.

Polisen flyttar in i byn med kameror och hästar

Nu har polisen flyttat in i Rinkeby. Tio personer från området har anställts och ytterligare 50 tjänster ska tillsättas. – Jag kan förstå att man kan lockas hit om man är driven och vill jobba mycket repressivt, sade Therese Rosengren som är chef över lokalpolisområde Rinkeby.