På Rinkeby-Kistas nämndmöte fick medborgarvärden Mohamed Hagi Farah blommor.
 – Han brukar alltid dela ut blommor när folk slutar, nu är det han som får blommor eftersom han går i pension, sade nämndens ordförande, Benjamin Dousa.

Mohamed Hagi Farah tillhör de flitigaste besökarna på nämndens öppna möten, och han är definitivt en av de vassaste granskarna av stadsdelens verksamhet. Nu går han i pension efter många år i stadens tjänst.
 – Nu får jag ännu mer tid att engagera mig, sade Hagi Farah.

Fler frågor på Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd:

När det gäller föreningsbidrag så ska föreningsbidrag delas ut även nästa år.
 – Vi väntar på riktlinjer från stadshuset, vi kan inte gå ut med riktlinjer innan regelverket är klart. Men det kommer att bli föreningsbidrag som fördelas i början av 2020, sade Benjamin Dousa.

Socialdemokraterna kräver en upprustning av Kista busstorg, och att stadsdelen tar ansvar för ett sådant arbete inleds.

Vänsterpartiet undrade hur lång utbildning ordningsvakterna får och hur många som kommer att verka i Järva. Förvaltningen svarade att ordningsvakterna får ytterligare tre veckors utbildning utöver den grundläggande utbildningen på två veckor. Av 100 ordningsvakter i staden kommer 20 att arbeta i Järva.

V föreslår att ungdomsvärdarna återinförs i stadsdelen. Men nämnden beslutade i enlighet med förslaget från förvaltningen, att avsluta uppdraget med ungdomsvärdar och istället utveckla nya sätt med ungdomsanställningar, som till exempel i satsningen Studier och arbete.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stadsdelsdirektörerna svarar på frågor om tillfälliga boenden

Nyhetsbyrån Järva har ställt en rad frågor till de båda stadsdelsdirektörerna i Järva, Fredrik Jurdell och Susanne Leinsköld, om hur de tillfälliga bostäderna ska fördelas. De skickar ett gemensat svar som gäller för både Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista. 

Snart blir det ännu dyrare att åka kollektivt med SL

Nytt år, ny prishöjning tycks vara SL:s melodi. För femte året i rad höjs nu priset på månadskortet. 950 kronor kommer det kosta från och med tisdag nästa vecka.

”Nu måste något göras åt toalettkaoset i Akalla by!”

Med hänvisning till de anställdas arbetsmiljö stängs toaletten i stallet på 4H-gården i Akalla By. Problemen har påtalats i flera år till ansvariga på trafikkontoret i Stockholms stad utan att något har hänt. 

Nu öppnar Tensta Träff igen

Imorgon är det invigning av Tensta Träff. Lokalerna öppnar igen, men troligtvis bara till sista februari.  – Det är uppförsbacke, men vi försöker göra det bästa av situationen, säger Farida Al-Abani från Studiefrämjandet.