Tensta torg

Det är tomt på Tenstagången, utanför Tensta Centrum. Frukt- och grönsakshandlarna är borta. Våra läsare ringer och undrar oroligt.
– Vad har hänt?

Flera har frågat oss. ”Vet ni något?” ”Har de fått problem med myndigheterna?” ”Vad är det som händer?” ”Allt försvinner härifrån.” Så har det låtit.

Vi ringer fastighetsbolaget som äger centrum, Fastpartner.
– Nej, det är inte vår mark. Vi vet ingenting.

Vi ringer trafikkontoret och de vet inget heller. Men vi får kontaktuppgifterna till torghandlarna och ringer till en av dem, Reda Al-Kaizhwan.
– Nej, inget har hänt. Vi har haft semester och corona, det är orsaken till att det varit stängt.

Vi öppnar snart igen

Han kan lugna alla som undrar.
– Vi öppnar snart igen, kanske redan i nästa vecka.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Framtidens lokalreportrar sökes!

För tredje året i rad hålls i höst en grundkurs i lokaljournalistik på Kista folkhögskola i samarbete med Nyhetsbyrån Järva. Kursen ges på kvällstid med undervisning en gång i veckan under höstterminen.

Uppåtgående rulltrapporna ur funktion – igen

Dagens rulltrappestatus i Rinkeby klockan 11.00: Ingen funkar. Två avstängda helt. En stillastående där folk måste gå både upp och ner och mötas. Ingen uppdaterad information i SL:s i app.

Ikväll utses Ortens bästa poet!

I eftermiddag börjar finalen i Ungdomens Hus i Rinkeby. Åtta finalister kommer…

Ungdomens Hus och Reactor läggs ned, eller?

DN rapporterade igår om att Ungdomens Hus i Rinkeby och Reactor i Husby läggs ned i en intervju med Benjamin Dousa (M), ordförande i stadsdelsnämnden. Men enligt Veronica Stiernborg (V) har det framkommit information under fredagen om att frågan ska upp i nämnden i november. – Jag är väldigt förvirrad över var och hur det här beslutet är taget, för det ska ju vara ett politiskt beslut, säger hon till Nyhetsbyrån Järva.