Tensta torg

Det är tomt på Tenstagången, utanför Tensta Centrum. Frukt- och grönsakshandlarna är borta. Våra läsare ringer och undrar oroligt.
– Vad har hänt?

Flera har frågat oss. ”Vet ni något?” ”Har de fått problem med myndigheterna?” ”Vad är det som händer?” ”Allt försvinner härifrån.” Så har det låtit.

Vi ringer fastighetsbolaget som äger centrum, Fastpartner.
– Nej, det är inte vår mark. Vi vet ingenting.

Vi ringer trafikkontoret och de vet inget heller. Men vi får kontaktuppgifterna till torghandlarna och ringer till en av dem, Reda Al-Kaizhwan.
– Nej, inget har hänt. Vi har haft semester och corona, det är orsaken till att det varit stängt.

Vi öppnar snart igen

Han kan lugna alla som undrar.
– Vi öppnar snart igen, kanske redan i nästa vecka.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bibliotekarier i Järva blir sjuka av stressen

Incidentrapporterna från biblioteken i Järva avslöjar stora brister i arbetsmiljön, men problemen beror inte på stökiga ungdomsgäng eller för hög ljudnivå. Vad som däremot är tydligt är att minskade resurser går ut över både anställda och besökare.

”Gör om och gör rätt!”

Även ungdomarna i Rinkeby skriver brev till politiker och makthavare inför kvällens beslut i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. ”Ni ska nu fatta ett beslut för oss utan att fråga oss vad vi behöver?”, skriver de. Och de uppmanar makthavarna – gör om och gör rätt!

”Quaison Foundation är mycket mer än fotboll”

Under fotbolls-EM har landslagets matcher visats på storbildsskärm på Husby gård. Finalen kommer att visas där på söndag och arrangörer är Quaison Foundation. – Vi tog tillfället i akt när EM drog igång, men våra ambitioner sträcker sig långt utanför fotbollen, säger Poja Tahmi, en av de fem grundarna av Quaison Foundation.

Byggtekniska gymnasiet i Kista läggs ned?

Stockholms byggtekniska gymnasium kommer med största sannolikhet att läggas ned. Det står klart sedan gymnasiedirektör Peter Lyth besökte skolan i Kista. Därmed förlorar Järva och Järvas elever sitt yrkesgymnasium.