Denna vecka sitter Nyhetsbyrån Järva på Helio kontorshotell i Kista. Här i den stora loungen hittar ni oss.
– Men kontorshotell låter lite tråkigt, så vi brukar kalla det co-working och kontorslösningar, säger Aysha Jones, som är platschef på Helio Kista.

Helio hette tidigare Summit, och det finns sex anläggningar totalt; två på Östermalm, en på söder, en i Hötorgsskrapan, en i DN-skrapan och så de två våningarna i Kista.

– Jag började i januari, då tog jag över bokstavligen. Vi vill vara en hub för kreativa möten och som platschef ska man ”äga” sitt ställe. Mina chefers vision av stället stämde överens med min. Men de hade inte lyckats förankra Helio i området, så de anställde någon som har förankring.

De flesta av Helios platschefer har erfarenhet från hotell och restaurang, men Aysha kommer från ett annat håll. Hon är influencer och bloggare, har arbetat med marknadsföring, PR och sociala medier. Det var något annat och det har gett resultat. Numera är de gemensamma frukostarna på onsdagar och fikat på fredagar välbesökta händelser.

– Kista skulle kunna vara en sådan positiv plats för Järva, men det fungerar inte riktigt så. Företagen på ena sidan bron har inte mycket kontakt med samhället på andra sidan. Men det ska vi försöka ändra på.

Nu i coronatider har Helio Kista öppet måndag-fredag kl. 08-16, annars är öppettiderna 07-19.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Poliserna omplacerade efter det våldsamma ingripandet

Förra veckan kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Nu har de berörda poliserna omplacerats och en förundersökning om misshandel har inletts. Utredningen väntas ta ett par månader. 

Solen går ned över Spånga IP

Nio dagar. En stor scen. Tre paneldebatter på stora scenen varje dag. Alla partier…

Fahyma Alnablsi är Årets eldsjäl

Tensta konsthalls outtröttliga samhällsförbättrare Fahyma Alnablsi har utsetts till Årets eldsjäl av ABF Stockholm. I motiveringen lyfts hur hon med värme och kreativa idéer har lyckats inkludera och göra skillnad i många människors liv.

Rån i Husby imorse

Polis kallades till Husby vid halv tio på tisdagsmorgonen med anledning av att en person blivit utsatt för ett rån i sin bostad.