Denna vecka sitter Nyhetsbyrån Järva på Helio kontorshotell i Kista. Här i den stora loungen hittar ni oss.
– Men kontorshotell låter lite tråkigt, så vi brukar kalla det co-working och kontorslösningar, säger Aysha Jones, som är platschef på Helio Kista.

Helio hette tidigare Summit, och det finns sex anläggningar totalt; två på Östermalm, en på söder, en i Hötorgsskrapan, en i DN-skrapan och så de två våningarna i Kista.

– Jag började i januari, då tog jag över bokstavligen. Vi vill vara en hub för kreativa möten och som platschef ska man ”äga” sitt ställe. Mina chefers vision av stället stämde överens med min. Men de hade inte lyckats förankra Helio i området, så de anställde någon som har förankring.

De flesta av Helios platschefer har erfarenhet från hotell och restaurang, men Aysha kommer från ett annat håll. Hon är influencer och bloggare, har arbetat med marknadsföring, PR och sociala medier. Det var något annat och det har gett resultat. Numera är de gemensamma frukostarna på onsdagar och fikat på fredagar välbesökta händelser.

– Kista skulle kunna vara en sådan positiv plats för Järva, men det fungerar inte riktigt så. Företagen på ena sidan bron har inte mycket kontakt med samhället på andra sidan. Men det ska vi försöka ändra på.

Nu i coronatider har Helio Kista öppet måndag-fredag kl. 08-16, annars är öppettiderna 07-19.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby organiserar sig till hyresrätternas försvar

Den blågröna majoriteten i Stockholm har gått ut med att hyresrätter i stadens förorter ska ombildas till bostadsrätter och en del av de kommunalt ägda hyresrätterna kan komma att säljas till privatvärdar.– Vi är oroliga, säger Rinkebybon Marianella Monzon.

Brand i kök i Rinkeby

Strax efter klockan 19 på tisdagkvällen fick räddningstjänsten rycka ut till Axbyplan i Rinkeby då det börjat brinna i ett kök. Även polis och ambulans kallades till platsen.

AIF Kista: ”Vi avstår från pengarna”

Allmänna Idrottsföreningen i Kista ansökte om 50 000 i föreningsbidrag. Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd beviljade dem 7000.  – Vi fick 7000 kronor medan andra föreningar som inte syns i området fick mycket mer. Vi avstår från pengarna, säger Said Ali, ordförande i föreningen.

Pop-up återbruk i Tensta centrum hela helgen

Idag har du möjlighet att rensa bland gamla grejer hemma. Saker som kanske är hela, men som du inte har plats för, eller sådant som har gått sönder. Lämna till Pop-up återbruk, som har öppet 10-16 både lördag och söndag.