En fredag i månaden bjuder Rinkeby Folkets Hus på brunch för att stärka gemenskapen i området. Senast var det somaliskt stuk på maten.
 – Vi gör det för att träffas och knyta nya kontakter, säger Fardosa Omar, som är projektledare på Rinkeby Folkets Hus.

Fardosa Omar arbetar med föräldraprojektet i Rinkeby Folkets Hus och brunch-träffarna är en del av det arbetet. 
 – Första gången kom så mycket folk att vi förstod att det var något bra vi gjorde, säger Fardosa Omar.

Mammor med barn och även andra Rinkebybor har hittat hit. Det sitter folk lite överallt och pratar. De diskuteras om problemen med p-platser och tvättmaskinerna på Rinkebysvängen som inte fungerar. Barnen äter och leker tillsammans.

 – Första gången bjöd vi på svensk frukost, idag var det somalisk och nästa gång blir det nog kurdisk brunch, säger Fardosa Omar.

Sista fredagen varje månad är det brunch i byn.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Husbys manifestation mot våldet

Den senaste dödsskjutningen på Trondheimsgatan i Husby var anledningen till lördagens manifestation mot våld på Husby gård. – Vi flydde från kriget för att få trygghet, men var är freden, frågade Hamdi Jama.

Mordförsök på Sibeliusgången

En man har blivit skjuten i Akalla ikväll. Skadorna uppges inte vara livshotande men brottet rubriceras som mordförsök.

Tjejernas sista utomhusträning

Sommarens sista tjejkväll utomhus avslutades med kickboxning i Akalla by. Tjejkvällarna med Healthy Women kommer att fortsätta under hösten, men kommer då att vara inomhus i lokaler i Akalla by café. 

Explosioner i Järva

Under natten mot tisdagen skedde två kraftiga explosioner i Kista och Husby. En person uppges vara skadad.   –  Det rör sig om omfattande skador på fastigheterna. Just nu söker vi igenom huset, uppger polisen som är på plats i Kista.