En fredag i månaden bjuder Rinkeby Folkets Hus på brunch för att stärka gemenskapen i området. Senast var det somaliskt stuk på maten.
 – Vi gör det för att träffas och knyta nya kontakter, säger Fardosa Omar, som är projektledare på Rinkeby Folkets Hus.

Fardosa Omar arbetar med föräldraprojektet i Rinkeby Folkets Hus och brunch-träffarna är en del av det arbetet. 
 – Första gången kom så mycket folk att vi förstod att det var något bra vi gjorde, säger Fardosa Omar.

Mammor med barn och även andra Rinkebybor har hittat hit. Det sitter folk lite överallt och pratar. De diskuteras om problemen med p-platser och tvättmaskinerna på Rinkebysvängen som inte fungerar. Barnen äter och leker tillsammans.

 – Första gången bjöd vi på svensk frukost, idag var det somalisk och nästa gång blir det nog kurdisk brunch, säger Fardosa Omar.

Sista fredagen varje månad är det brunch i byn.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Framtiden oviss för moskén när Husby centrum byggs om

Förslaget om hur Husby centrum ska byggas om har bearbetats och ställs nu ut för granskning igen på medborgarkontoret i Husby. Men fortfarande är det oklart vad som ska hända med moskén i Husby.

Ung man skjuten till döds i Hjulsta

Strax före 03, natten till onsdag, hittades en skottskadad man i ett trapphus i Hjulsta. Ambulanspersonal påbörjar hjärt-lungräddning, men mannen avlider på platsen.

Tvätt med avjoniserat vatten är nu vetenskapligt testat

Tvättmaskinerna, som sägs tvätta rent utan tvättmedel, har nu testats experimentellt.  – Nej, vattnet är inte ultrarent och kan därför inte ha de fantastiska egenskaper som det påstås, säger forskaren David Wensbo Posaric.

Man hittad skottskadad i Rinkeby centrum

Vid 18.30 på söndagskvällen larmades polisen om att en skottskadad man påträffats på en bänk i Rinkeby centrum. Mannen hade skjutits i benet och fördes senare till sjukhus i ambulans.