Sitt inte hemma under jullovet! I Järva bjuds det på ett urval av olika aktiviteter för västerorts unga – och det bästa av allt? Alla aktiviteter är gratis. Nedan har vi listat ett axplock av olika sysselsättningar som du kan ägna dig åt under julledigheten.

 Robotverkstad – Fredag 28 december kl. 10.00-12.00 och kl. 13.00-15.00
Husby bibliotek
Vill du lära dig allt om robotar och motorer? Men bäst av allt – vill du bygga en egen robot med motor? Då får du inte missa detta!
Teknikpedagogen Harriet Aurell håller i verkstaden för dig som är mellan 8-12 år gammal. Anmälan sker på biblioteket, via www.biblioteket.stockholm.se eller via telefon på 08 – 508 309 00.

Poesi – Onsdag 2 januari kl. 13.00-15.00
Husby bibliotek
 Är du mellan 6-12 år gammal och vill testa på olika sorters poesi? Då får du inte missa detta på biblioteket i Husby.

Filmvisning: Lady Bird – Fredag 28 december kl. 13.00-15.00
Tensta bibliotek
Kom på filmvisning på Tensta bibliotek. Filmen som kommer att visas skildrar en ung tjejs sista år på high school som präglas av drömmen om att jobba kreativt, hennes turbulenta relation till sin mamma och vänskaper som förändras. För att komma på filmvisningen behöver du bli medlem i bibliotekets filmklubb. Det kan du bli på plats, det är gratis och det gäller för dig som är mellan 13-18 år gammal.

Lovchill – Skriv egna vintersagor – Torsdag 27 december kl. 15.00-17.00
Rinkeby bibliotek
Lovchill på Rinkeby bibliotek pågår varje vardag under jullovet då biblioteket är öppet. Den 27 december välkomnar biblioteket alla med författardrömmar eller dig som bara älskar vinterlovet och vill göra något kreativt och kul. Deltagare mellan 6-12 år samlas i aktivitetsrummet och skriver vinterhistorier tillsammans.

Skaparverkstad med Osynliga Namn – Söndag 6 januari kl. 15.00-17.00
Kista bibliotek
Är du 13 år gammal uppåt är du välkommen på skaparverkstad. Där kan du göra armband med ditt (eller någon annans) namn för att visa på variationen som finns i samhället och synliggöra “osynliga namn”. Du väljer sedan själv om du vill behålla ditt armband eller ge det till försäljning där pengarna oavkortat går till en välgörenhetsorganisation med integration i fokus.

Västerorts Bästa! FIFA-turnering i Husby, Tensta och Rinkeby
Rinkeby Folkets hus – Torsdag 27 december kl. 15.00-20.00
Blå Huset Tensta – Fredag 28 december kl. 16.00-20.00
Fryshuset Husby – Fredag 28 december kl. 13.00-20.00

 Föreningen 4west arrangerar en stor FIFA-turneringen under jullovet där två personer i vardera lag kan tävla om fina priser. Finalen äger rum i Blå huset i Tensta den 4 januari klockan 16.00-19.00. Är du mellan 12-17 år gammal och vill delta i turneringen kan du och en kompis anmäla er med namn, ålder och ort till _4west på Instagram.

Basketturnering för både tjejer och killar – Lördag 5 januari kl. 12.00-18-00
Husbyhallen
 Ännu ett arrangemang som 4west håller i. Två separata turneringar hålls under dagen, en för tjejer och en för killar i åldrarna 15-20 år. Det bjuds på mat och dryck, och lagen tävlar även här om fina priser. Lagen får bestå av tre till fyra personer. Anmälan sker via DM till kontot _4west på Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vatten är den roligaste miljön”

Alaa Eleish är vattenpolo-tränare i Husbybadet för Stockholms kappsimningsklubb, SSK. – Det spelar ingen roll om det är 60 meter under vattnet, eller med en boll ovan. Vatten är den roligaste miljön, med oändliga möjligheter, och vatten har varit en viktig del av mitt liv, säger han.

Ordningsvakter och trygghet diskuterades på nämndmötet

De mobila ordningsvakternas arbete och den nya trygghetsstrategin diskuterades under den första timmen i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd på torsdagskvällen.  – Jag tror på ökad närvaro av uniformerad personal och fler kameror, sade Ole-Jörgen Persson, M.

Let’s dance och matematik i parkleken i Rinkeby

– Ett, två tre, fyra. Hur ser plus ut? Musiken hörs i hela parkleken Rinken och barnen dansar i takt. Det är Kristjan Lootus, dansare från Let’s dance, håller i mattedansen.

I Spånga-Tensta går det numera undan

Sammanträdena i Spånga – Tensta stadsdelsnämnd går numera i en rasande fart. Ordförande Annika Fribergs stämma hörs oavbrutet.” Kan vi gå på förvaltningens förslag till beslut? Jag finner så!” Och så klubban i bordet och över till nästa punkt.