Sitt inte hemma under jullovet! I Järva bjuds det på ett urval av olika aktiviteter för västerorts unga – och det bästa av allt? Alla aktiviteter är gratis. Nedan har vi listat ett axplock av olika sysselsättningar som du kan ägna dig åt under julledigheten.

 Robotverkstad – Fredag 28 december kl. 10.00-12.00 och kl. 13.00-15.00
Husby bibliotek
Vill du lära dig allt om robotar och motorer? Men bäst av allt – vill du bygga en egen robot med motor? Då får du inte missa detta!
Teknikpedagogen Harriet Aurell håller i verkstaden för dig som är mellan 8-12 år gammal. Anmälan sker på biblioteket, via www.biblioteket.stockholm.se eller via telefon på 08 – 508 309 00.

Poesi – Onsdag 2 januari kl. 13.00-15.00
Husby bibliotek
 Är du mellan 6-12 år gammal och vill testa på olika sorters poesi? Då får du inte missa detta på biblioteket i Husby.

Filmvisning: Lady Bird – Fredag 28 december kl. 13.00-15.00
Tensta bibliotek
Kom på filmvisning på Tensta bibliotek. Filmen som kommer att visas skildrar en ung tjejs sista år på high school som präglas av drömmen om att jobba kreativt, hennes turbulenta relation till sin mamma och vänskaper som förändras. För att komma på filmvisningen behöver du bli medlem i bibliotekets filmklubb. Det kan du bli på plats, det är gratis och det gäller för dig som är mellan 13-18 år gammal.

Lovchill – Skriv egna vintersagor – Torsdag 27 december kl. 15.00-17.00
Rinkeby bibliotek
Lovchill på Rinkeby bibliotek pågår varje vardag under jullovet då biblioteket är öppet. Den 27 december välkomnar biblioteket alla med författardrömmar eller dig som bara älskar vinterlovet och vill göra något kreativt och kul. Deltagare mellan 6-12 år samlas i aktivitetsrummet och skriver vinterhistorier tillsammans.

Skaparverkstad med Osynliga Namn – Söndag 6 januari kl. 15.00-17.00
Kista bibliotek
Är du 13 år gammal uppåt är du välkommen på skaparverkstad. Där kan du göra armband med ditt (eller någon annans) namn för att visa på variationen som finns i samhället och synliggöra “osynliga namn”. Du väljer sedan själv om du vill behålla ditt armband eller ge det till försäljning där pengarna oavkortat går till en välgörenhetsorganisation med integration i fokus.

Västerorts Bästa! FIFA-turnering i Husby, Tensta och Rinkeby
Rinkeby Folkets hus – Torsdag 27 december kl. 15.00-20.00
Blå Huset Tensta – Fredag 28 december kl. 16.00-20.00
Fryshuset Husby – Fredag 28 december kl. 13.00-20.00

 Föreningen 4west arrangerar en stor FIFA-turneringen under jullovet där två personer i vardera lag kan tävla om fina priser. Finalen äger rum i Blå huset i Tensta den 4 januari klockan 16.00-19.00. Är du mellan 12-17 år gammal och vill delta i turneringen kan du och en kompis anmäla er med namn, ålder och ort till _4west på Instagram.

Basketturnering för både tjejer och killar – Lördag 5 januari kl. 12.00-18-00
Husbyhallen
 Ännu ett arrangemang som 4west håller i. Två separata turneringar hålls under dagen, en för tjejer och en för killar i åldrarna 15-20 år. Det bjuds på mat och dryck, och lagen tävlar även här om fina priser. Lagen får bestå av tre till fyra personer. Anmälan sker via DM till kontot _4west på Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Årets Järvavecka blir digital och sänds live från Rinkeby

Järvaveckan 2021 blir nationell​ och sänder live från en studio i Rinkeby, skriver Global Village i ett pressmeddelande. Mellan den 2-6 juni kommer Järvaveckan sända live dygnet runt i 100 timmar från en studio i Rinkeby. Ambitionen är att ge fler perspektiv från Sverige och nå ut till hela landet med programpunkter från olika orter.

Ny vaccinationsmottagning i Bredbyskolan

Nu inleds fas 3 i vaccinationen mot covid-19 i Region Stockholm. Alla som är födda 1961 eller tidigare kan boka tid för vaccination. Även personer mellan 18-64 år i riskgrupp kommer att kallas till vaccination av sin vårdgivare. Nu kan du få din vaccination i Bredbyskolan och det är möjligt att även boka tid per telefon.

Vart tog Pride-bänkarna i Husby vägen?

De två bänkarna, som målats i regnbågens färger och placerats utanför Husbys moské, står inte längre kvar. – Vi har pratat med våra medlemmar och sagt att bänkarna ska lämnas i fred. De tillhör Stockholms stad, säger Kemal Abdelwahab, en av de aktiva i moskéns ungdomskommitté.

Folkfest i decemberkvällen på Eggeby Gård

Det var samling i Rinkeby Folkets Hus och i Folkets Husby. Föreningsaktiva…