En stor omorganisation är på gång i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Avdelningen Förebyggande socialtjänst och fritid kommer att försvinna från årsskiftet.
Det formella beslutet fattas på nämndmötet i november.

Förebyggande och myndighetsutövande socialtjänst kommer samlas i samma avdelning. Det betyder att Familjehuset och allt preventivt arbete, föreslås höra till avdelningen Individ och familj. Namnet på den utökade avdelningen är inte klart.

En sammanhållen organisation kring öppna verksamheter föreslås. Stadsdelens parklekar, träffpunkter för unga, fritids- och ungdomsgårdar flyttas till avdelningen Stadsutveckling och medborgarservice.

Fackförbund och berörda medarbetare informerades om förslaget till förändrad organisation 22-23 oktober. Idag 10 november sker en MBL-förhandling, risk- och konsekvensanalyser behandlas och ett slutgiltigt förslag till ny organisation beslutas.

Förslaget som väntas träda i kraft den 1 januari 2021 görs inte av ”besparingsskäl”, utan sägs vara en ”kvalitativ effektivisering”.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Satsning i Rinkeby denna vecka för att fler ska vaccinera sig

Denna vecka genomför Region Stockholm en informationssatsning i Rinkeby. – Vi informerar och kan hjälpa till att boka tid för vaccination, säger Fatuma Abdullahi Mohamed, ansvarig för hälsoinformatörerna på Transkulturellt Centrum.

Flera möten i Järva ställs in på grund av Coronaviruset

Flera planerade event i Järva ställs in. Föreningsdagen i Tensta centrum blir inte av, Öppet Hus i Kista folkhögskola inte heller och fredagsbönen i Kista är inställd imorgon.

Benjamin Dousa (M) slutar i politiken

Ordföranden i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa, lämnar politiken. Han avgår som ordförande i Moderata ungdomsförbundet i höst och lämnar samtidigt alla sina politiska uppdrag.

”Jag förstår resenärernas frustration”

Kollektivtrafik och miljöregionråd, Tomas Eriksson (MP) hörde av sig till Nyhetsbyrån Järva efter förra veckans artikel om rulltrappan i Rinkeby tunnelbana.- Jag vill bara uttrycka, att jag förstår resenärernas frustration.