Birgitta Notlöf har fått pengar så att Livstycket kan fortsätta sin verksamhet.

Nu är det klart att föreningen Livstycket i Tensta kommer kunna fortsätta sin verksamhet med handarbete och utbildning för invandrarkvinnor. Två stiftelser har gått in med pengar.

I december såg det mörkt ut, Birgitta Notlöf var beredd att ge upp. Men nu har två stiftelser kommit in och bidragit med ekonomiska medel. Förhoppningen är att det inte blir en engångshändelse.

– Stiftelsen Einar Belvén kontaktade oss i december när de hörde att vi bestämt oss för att lägga ner och frågade hur mycket pengar vi behövde. “En miljon”, sa jag och det fick vi, säger Birgitta Notlöf, grundare och verksamhetschef för Livstycket.

Därefter kom även svar på en tidigare ansökan från Barbro Osher Pro Suecia Foundation som beviljade Livstycket ytterligare 80 000 dollar (drygt 720 000 svenska kronor). Bägge stiftelserna har stöttat Livstycket tidigare och har sagt att de vill utveckla ett långsiktigt samarbete med föreningen.

Nya stadsdelsdirektören kommer på besök

 – Men det roligaste av allt är att Fredrik Jurdell, den nya stadsdelsdirektören i Spånga Tensta, har hört av sig och vi ska träffas nu på onsdag. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra.

Kvinnorna som deltar i Livstyckets verksamhet har varit mycket engagerade och demonstrerat för att föreningens arbete ska kunna fortsätta. I ett pressmeddelande beskrivs känslorna hos deltagare, personal och styrelse efter beskedet med ord som lycka, lust och trygghet.

– Några somaliska kvinnor som var jagade av ”soc” har precis fått halvtid hos oss. Det är en vinst för oss, för dem, deras barn och hela samhället, säger Birgitta Notlöf.

 Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En skadad efter misstänkt skottlossning i Kista

En man i 20-års åldern är förd till sjukhus efter misstänkt skottlossning i Kista på lördagskvällen. En förundersökning om synnerligen grov misshandel har inletts.

Stadsdelsförvaltningen flyttar till Tensta servicehus ?

Efter tolv år, och flera upprivna beslut, föreslår den blågröna majoriteten att Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning ska flytta tillbaka till Tensta. Den här gången är det Tensta Servicehus, som ska renoveras och byggas om för att passa förvaltningens behov.

Ungdomens hus i Rinkeby är stängt tills vidare

Två maskerade unga män kom in till Ungdomens Hus i Rinkeby. Situationen upplevdes som hotfull och polisen larmades. Ingen kom till fysisk skada, men Ungdomens hus håller tills vidare stängt.

Ole-Jörgen Persson blir ny ordförande i Rinkeby-Kista

I ett pressmeddelande från moderaterna framkommer att nuvarande ordföranden i Spånga-Tensta, Ole-Jörgen Persson, tar över efter Benjamin Dousa i Rinkeby-Kista. Annika Rosenberg föreslås bli ny stadsdelsnämndsordförande för Spånga-Tensta. De tillträder den 1 januari 2021.