Birgitta Notlöf har fått pengar så att Livstycket kan fortsätta sin verksamhet.

Nu är det klart att föreningen Livstycket i Tensta kommer kunna fortsätta sin verksamhet med handarbete och utbildning för invandrarkvinnor. Två stiftelser har gått in med pengar.

I december såg det mörkt ut, Birgitta Notlöf var beredd att ge upp. Men nu har två stiftelser kommit in och bidragit med ekonomiska medel. Förhoppningen är att det inte blir en engångshändelse.

– Stiftelsen Einar Belvén kontaktade oss i december när de hörde att vi bestämt oss för att lägga ner och frågade hur mycket pengar vi behövde. “En miljon”, sa jag och det fick vi, säger Birgitta Notlöf, grundare och verksamhetschef för Livstycket.

Därefter kom även svar på en tidigare ansökan från Barbro Osher Pro Suecia Foundation som beviljade Livstycket ytterligare 80 000 dollar (drygt 720 000 svenska kronor). Bägge stiftelserna har stöttat Livstycket tidigare och har sagt att de vill utveckla ett långsiktigt samarbete med föreningen.

Nya stadsdelsdirektören kommer på besök

 – Men det roligaste av allt är att Fredrik Jurdell, den nya stadsdelsdirektören i Spånga Tensta, har hört av sig och vi ska träffas nu på onsdag. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra.

Kvinnorna som deltar i Livstyckets verksamhet har varit mycket engagerade och demonstrerat för att föreningens arbete ska kunna fortsätta. I ett pressmeddelande beskrivs känslorna hos deltagare, personal och styrelse efter beskedet med ord som lycka, lust och trygghet.

– Några somaliska kvinnor som var jagade av ”soc” har precis fått halvtid hos oss. Det är en vinst för oss, för dem, deras barn och hela samhället, säger Birgitta Notlöf.

 Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Läslandet flyttar ut sin verksamhet

Det nystartade Läslandet som etablerat sig i Rinkeby Folkets Hus kan tyvärr inte ha sin ordinarie verksamhet igång med anledning av coronaviruset och covid19. Därför ställer Läsfrämjarinstitutet om och håller träffarna utomhus, fredagar 15-16 i Parkleken Rinken.

Skottlossning i Husby – ingen skadad

Tidigt på söndagsmorgonen, strax efter 06.00, fick polisen larm om att någon skjutit in i en lägenhet i Husby. 

Nu lättas riktlinjerna för vaccinerade – får kramas

Nu får personer som har fått sin första vaccindos krama och träffa andra människor inomhus, och gemensamma aktiviteter inom äldrevården återupptas. Samtidigt är smittspridningen fortsatt hög i Sverige och ingen vikande trend syns på nära håll.

Beslut om föreningsbidragen i Spånga-Tensta ikväll

I kväll på stadsdelsnämndens möte i Spånga Folkan fattas beslut om hur föreningsbidragen fördelas inför 2020. Av 31 ansökningar får 13 föreningar avslag och 18 får helt eller delvis beviljade anslag.