Jag började skriva poesi på grund av Ortens bästa poet då jag blev väldigt inspirerad.  Eventet Orten bästa poet skapades av den ideella föreningen Förenade Förorter och har pågått nu i fyra år. Jag skriver poesi för att sprida mina tankar och idéer samt göra min röst hörd. Poesi betyder mycket för mig för att jag älskar att skriva dikter och uttrycka mina känslor fritt. Innan jag hade varit på Ortens bästa poet tänkte jag inte mycket på poesi och utan den upplevelsen skulle jag nog aldrig ha börjat med det. Det var även Förenade Förorter som hjälpte mig med att lära mig skriva poesi.  I år gick jag på en poesiworkshop, en kurs skapad av Förenade Förorter under höstlovet. Där lärde jag mig mycket om skrivandet av poesi såsom Haiku, olika metaforer, stavelser och rim. Förenade Förorter lärde mig skriva poesi, lärde mig uppskatta poesi och lärde mig älska poesi. Nu skriver jag poesi nästan dagligen, det är så jag får ut mina känslor.

Ortens bästa poet betyder mycket för mig. Min dröm var att någon gång tävla i eventet och få stå på samma scen där flera andra fantastiska poeter har uppträtt. Alla poeter som deltar är tunga poeter, dessa unga poeter vågar stå på scenen framför tusentals människor och läsa sina dikter. Personligen anser jag att Ortens bästa poet är ett av de bästa eventen i hela världen. Det är en plats där alla, oavsett ort, religion och bakgrund samlas för att sprida kärlek och känna gemenskap.

När jag fick höra att Ortens bästa poet skulle läggas ner så kände jag mig förtvivlad och förvirrad. Ortens bästa poet har varit viktig för oss ungdomar då vi gör våra röster hörda genom den. Det gör också att vi blir starka tillsammans genom att vi stöttar varandra. Det var en sorgligt syn när Förenade Förorter var uppe på scenen under finalen och sade till alla att det var sista året för Ortens bästa poet.

Jag vill ge ett stort tack till Förenade Förorter för ert fantastiska arbete som enade alla Sveriges förorter. Tack för att ni visade en annan sida av orten, som sällan blir sedd i media. Tack för alla grymma poeter ni har tagit fram och för alla framtida poeter ni har inspirerat. Förenade Förorter förtjänar verkligen en väldigt stor medalj för deras engagemang.

Halima Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Om Abdis erfarenheter och vår egen historia

Jag har följt sommarens följetong Gå bara. Gud så skönt, att det ordnade sig för Abdi! Det var jobbigt att läsa om alla dessa motgångar. Men så mycket alla drabbade har att smälta innan de är helt beredda för det nya livet och landet.

Vår sorg och förtvivlan är stor

Natten till onsdag hände det något som har skapat ett stort hål i mig som jag inte finner verktyg för att fylla. Min fina elev!

Nu krävs det effektiva åtgärder av ansvariga politiker

Nu måste de kommunala politikerna leverera för att minimera spridningen av coronaviruset i Järva.

Det finns bara en sak att göra – vaccinera dig!

Jag är vaccinerad. Jag blir nästan aldrig sjuk och ingen i min familj får någonsin influensa. Vi tror att vi är naturligt immuna. Ändå vaccinerar vi oss allihop, för vi vill inte sprida sjukdomen vidare till någon med sämre motståndskraft. Någon som kanske dör.