Hur svårt kan det vara egentligen att välja utbildning och gymnasium?Efter att ha fått flera fulla kassar med kataloger från olika skolor känns det som att hitta en nål i en höstack.

Tankarna gick kors och tvärs

Jag och många andra elever i årskurs 9 har haft gymnasieval, som skulle in senast 18 februari. Men det var inte så lätt som man kan tro. För mig var det mycket sökande på nätet, gå på Öppet hus i flera skolor och göra intressetest för att se vilken utbildning som passade mig bäst. Men länge gick tankarna kors och tvärs.

Nästa omvalsperiod blir från och med 17 april-15 maj. Många har, precis som jag, tänkt byta. Det är inte lätt, hur ska jag veta vad som passar mig bäst?

Tänk om jag ångrar mig?

Som femtonåring är det svårt att hitta sin väg mot framtiden. Ska jag plugga det jag gillar eller välja utbildning som leder till karriär och jobb? Hur som helst undkommer man inte förvirrande tankar. Tänk om jag ångrar mig? Tänk om jag inte får jobb? Tänk om jag inte trivs?

Något jag vill rekommendera till Järvas ungdomar är att välja det du känner dig tryggast i. Om det är något du är särskilt intresserad av – välj det. Nu har du den största makten att påverka din framtid.

Fatma Qureshi
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Pandemin har visat att ingenting är gratis

Pandemin avslöjar de svårigheter det finns att förstå att ingenting är gratis och att det finns ansvar som samhället inte kan lämna åt individen eller företagare. 

”Oplanerade och spontana möten kan ge så mycket”

”Vi ser inte varann! Behöver inte mötas? Får inte tillfälle att mötas…

En sorg för mycket

Mitt namn är Sakariya Hirsi. Jag är uppvuxen här i Järva och jag har sett utvecklingen de senaste åren. Det gör ont i mitt hjärta för jag vet hur det tar på oss, på många sätt. Det har tagit mer på mig på sistone. 

Jag tänker på kejsarens nya kläder

Nyligen publicerades en rapport “Fakta för förändring” med Ahmed Abdirahman som avsändare, VD för stiftelsen The Global Village. VD är en person med exekutiv makt och anses ofta vara en viktig ledare för ett företag, och ofta den som formulerar den operativa ledningens mål och beslut. Men märks något av det i rapporten?