Två män med kaffemuggar i händerna på Rinkeby torg.
Anders Österberg och Elvir Kazinic bjuder på fika i Rinkeby.

Moderaterna i Sundbyberg föreslår att bron mellan Rinkeby och Ursvik ska kameraövervakas för (ursviksbornas) trygghet och sätta upp hinder för bilar för att skydda Ursvik för ”gängkriminaliteten i Rinkeby ska inte påverka Ursvikborna”. 

Alltså, kom igen nu, det är sårande att beskriva Rinkeby och Järva som ett enda stort tillhåll för gängkriminella. Varje dag går tusentals järvabor till jobbet och har visat sig vara Stockholms samhällsbärare under pandemin. Ja, vi har problem i Järva. Det finns gängkriminalitet. Det är alltför många mammor som har förlorat sina söner, vänner som förlorat en kompis. Men att tro att det blir en invasion av gängkriminella i Ursvik för att stadsdelarna byggs ihop är absurt. Det gynnar vare sig de i Rinkeby eller i Ursvik. Dessutom är det rätt tröttsamt, vi är trötta på att utpekas som gängkriminella, slödder och alla andra negativa omdömen som fälls. 

Det är rädslans politik. Att bara stå och peka och säga: de där borta, de är sådana. Inte som vi, inte som oss. Det är just därför vi behöver broar mellan varandra. 

Vi bjuder in till en fika, pandemisäkert, på Rinkeby torg

Men ärligt talat om oppositionsledaren för Moderaterna i Sundbyberg är rädd så vill vi motverka det. Vi bjuder in till en fika, pandemisäkert, på Rinkeby torg. Låt oss berätta om alla otroliga människor som är aktiva i civilsamhället, de underbara ledarna inom idrotten som sliter för jämnan och alla de eldsjälar som ofta i motvind kämpar. Oppositionsrådet kommer garanterat att få en bredare bild av Rinkeby och Järva. Vi ska också lyssna och är beredda att lägga förslag för att öka tryggheten för vanligt folk. Det har vi gjort förut och kommer fortsätta att göra. Men låt oss sluta upp med att utmåla varandra som än det ena eller än det andra. Den politiken är inte bra för Järva, Stockholm eller Sverige.  Det är inte ens bra i längden för Sundbyberg. 

Vi för en politik för att bygga broar mellan människor, vilken Ursvikbron är ett exempel på, så slipper vi att stå att skrika till varandra. Så, ta bron över och kom och samtala med oss!

Anders Österberg (S), riksdagsledamot från Järva
Elvir Kazinic (S), ordförande Rinkeby S-förening

Klipp ur Mitti Sundbyberg:

klipp ur tidningen Mitti.
Moderaten Axel Conradi som räds rinkebyborna.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hundratals ungdomar blir utan sommarjobb i år

De flesta ungdomar vill jobba några veckor på sommaren. Då får de lite egna pengar att spendera. Sommarjobbet ger också en bra kontakt med arbetsmarknaden och blir en merit när de söker arbete efter studierna. Men i år får inte alla söka.

Trots rekordstor invandring har inte brottsligheten ökat

I dagarna publicerades den av många efterlängtade rapporten (BRÅ2021:9) om brottslingar och deras etniska bakgrund. De högerextrema har länge hävdat att ”PK-eliten mörkat” sanningen om att personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade i statistiken. Problemet med det resonemanget är att nån mörkning inte har ägt rum.

Öppet brev till Riksorganisationen Förbundet Vi Unga

Ikväll hålls distriktsstämman för Stockholms Vi Unga Distrikt. Riksorganisationen Förbundet Vi Unga har dock sett till att flera föreningar från förorten inte får delta. Detta är helt oacceptabelt skriver Ali Elmi, Ladan Abdurahman och Stephen Amartey från stockholmsdistriktets styrelse.

Möte till hyresrättens försvar!

Den nya politiska majoriteten i Stockholm vill genomföra både marknadshyror och utförsäljning…