Spånga by är en populär och fantastisk utflyktsplats för många. Där kan man grilla, titta på djuren, barnen kan leka och bada i plaskdammen. Men på helgerna, när folk är lediga, då är hela parken stängd.

På vardagar kan vuxna köpa kaffe från kaféet och glass till barnen. Dessutom finns en toalett tillgänglig som är nödvändigt. Men kaféet och toaletten är stängd på lördagar och söndagar. Varför? Vart ska medborgarna ska göra sina behov? För att köpa kaffe och glass till barnbarnen måste vi gå till Tensta Centrum.

När vi behöver Spånga by som bäst, då är det stängt.

Jag läste nånstans att många ungdomar i stadsdelen blev utan sommarjobb i år. Varför kan de inte få arbeta i Spånga by, så att verksamheten kan vara öppen även på helgerna? I år är fler människor än vanligt hemma under hela sommaren. Men när vi behöver Spånga by som bäst, då är det stängt.

Jag undrar varför de som fattar beslut i området för oss inte använder sunt förnuft? Kanske bor de inte hos oss och märker inte av konsekvenserna av sina beslut. Men ännu finns tid att rätta till detta, sommaren är inte slut på länge än.

Panayotis Hatzipavlis
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

V: Det blir tuffare för föreningarna i Rinkeby-Kista

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd hade ett slutet möte senast med hälften av politikerna närvarande…

”Nej, det blir inte bättre för våldsutsatta, Dennis Wedin”

Igår gick både Moderaterna och Miljöpartiet i Stockholm ut och sa att det nu skulle bli lättare för våldsutsatta att få förtur i bostadskön. Men det är inte sant.

Regeringens förslag om LAS bör kastas i papperskorgen

Sedan coronapandemins utbrott har fler än 38 000 stockholmare varslats om uppsägning från sina jobb. Samtidigt planerar regeringen att lägga fram ett lagförslag som innebär det värsta angreppet på löntagarnas trygghet på årtionden.

Plaskdammen utan vatten hela sommaren

Nydalsparken i Tensta är lämnad åt sitt öde.  Plaskdammen är utan vatten…