Spånga by är en populär och fantastisk utflyktsplats för många. Där kan man grilla, titta på djuren, barnen kan leka och bada i plaskdammen. Men på helgerna, när folk är lediga, då är hela parken stängd.

På vardagar kan vuxna köpa kaffe från kaféet och glass till barnen. Dessutom finns en toalett tillgänglig som är nödvändigt. Men kaféet och toaletten är stängd på lördagar och söndagar. Varför? Vart ska medborgarna ska göra sina behov? För att köpa kaffe och glass till barnbarnen måste vi gå till Tensta Centrum.

När vi behöver Spånga by som bäst, då är det stängt.

Jag läste nånstans att många ungdomar i stadsdelen blev utan sommarjobb i år. Varför kan de inte få arbeta i Spånga by, så att verksamheten kan vara öppen även på helgerna? I år är fler människor än vanligt hemma under hela sommaren. Men när vi behöver Spånga by som bäst, då är det stängt.

Jag undrar varför de som fattar beslut i området för oss inte använder sunt förnuft? Kanske bor de inte hos oss och märker inte av konsekvenserna av sina beslut. Men ännu finns tid att rätta till detta, sommaren är inte slut på länge än.

Panayotis Hatzipavlis
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Farligt om vi förlitar oss på en privat ordningsmakt

På senaste mötet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd hade vi i Vänsterpartiet lagt ett förslag om att införa ett rapporteringssystem när ordningsvakter ingriper mot minderåriga.

Benjamin Dousa, matcheckar är inte valfrihet!

Benjamin Dousas och Muf:s krav på att införa matcheckar i stället för försörjningsstöd är ett synnerligen ogenomtänkt förslag. Människor använder inte försörjningsstöd till lyxkonsumtion, helt enkelt för att det inte finns utrymme för det. 

Vården ska finnas där den behövs 

Alliansens sjukvårdspolitik i Stockholm ger vårdbolagen rätt att välja bort områden där…

Avspärrningar kring Husby gård reser frågor

Strax före helgen kom det bilar och la av staket på tomten där tidigare dagiset Smultronstället låg, mellan Trondheimsgatan 46 och Oslogatan 32. På fredagen var hela tomten avspärrad med en gata på gräsmattan ända ner till Husby gård. Där fortsätter staketen runt ett stort sammanhängande område på Husby gård från gräsmattan ända fram till gårdsbyggnaderna. Två smärre områden på södra sidan av gångvägen ner mot grillplatsen är också inhägnade.