Återigen har stadsdelarna på Järva drabbats av dödsskjutningar. För oss boende växer oron och tryggheten minskar. Den här situationen kan inte få fortsätta!

Vad gör då de som regerar i Stockholm? När Benjamin Dousa kräver åtgärder är det att illegala bosättningar ska tas bort omedelbart! Andra krav är hårdare straff, visitationszoner och förbud för gängmedlemmar att vistas här. En del av detta är nog bra, men såvitt vi förstår finns inga formella medlemskap i gängen. Självklart ska allt göras för att de som begår brott döms och får kännbara straff.

Ett jättestort problem är dock att det hela tiden kommer nya barn och ungdomar som fascineras av narkotikahandel och skjutningar. För att stoppa detta krävs helt andra åtgärder än de som majoriteten i stadshuset förespråkat.

Vi måste kunna visa att det går att lyckas i livet också när man är uppvuxen på Järvafältet

Vi socialdemokrater i stadsdelsnämnden vill satsa på mer förebyggande åtgärder som bra förskolor och skolor på Järvaområdet. De vuxna måste få arbete som visar att man kan försörja sig och sin familj. Ungdomarna måste ha tillgång till attraktiva fritidssysselsättningar av många olika slag. Vi måste kunna visa exempel på att det går att lyckas i livet också när man är uppvuxen på Järvafältet.

Den grönblå majoriteten i stadshuset har nu haft nästan tre år på sig att visa upp vad de gjort som resulterat i större trygghet och minskade skjutningar i Järvaområdet. Vi väntar otåligt på detta.

Elvir kazinic (S)
vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Morgan Johansson (S) svarar på frågor om gängkriminaliteten i Järva

Anders Österberg, riksdagsman (S), ställde frågor om utvecklingen och hanteringen av den ökade gängkriminaliteten i Järva i ett öppet brev till inrikesministern Mikael Damberg (S). Nu svarar Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister (S), på brevet.

Döp om (i) Tensta!

Jag promenerar i Tensta. Första bron jag går över heter Första bron, sedan kommer jag till andra bron som heter Andra bron. Jag ser en tredje bro därborta, vågar jag gissar vad den heter? Ah, jag gissade fel! Den hette Fjärde bron.

Ole-Jörgen Persson nedvärderar oss

Jag var så stolt och glad över Mammornas demonstration i veckan. Men jag blir frustrerad, arg och provocerad när Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, nedvärderar oss på sociala medier.

Trafikförvaltningens syn är nästintill en förolämpning

Det är ett irriterande att läsa hur Trafikförvaltningen i Region Stockholm tror att de kan lösa problemen med trängseln i lokaltrafiken. Skojar ni? Alltså, är detta ett skämt? Tror ni att mer information ska göra situationen i lokaltrafiken bättre?