Aktivitetscenter för äldre har haft Promenad-grupper i alla stadsdelar i Rinkeby-Kista under oktober och början av november. Men förra veckan blev alla utomhusaktiviteter inställda.

Det tycker jag är  fel, smittorisken är mindre utomhus, man kan hålla avstånd, och det har varit färre än åtta personer när jag varit med.

Isolering och stillasittande har många negativa effekter som kan belasta vården. Man kan klara en infektion bättre om har bra grundfysik, hörde jag idag. Så jag tycker att utomhus aktiviteterna skall återupptas i december och bara ha uppehåll från julveckan till 7 januari.

Irene Westerberg 

Bild: Mabel Amber/Pixabay

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hur blir det med Hjulstas utomhusgym?

När politiker, som inrikesminister Mikael Damberg, uppmanar folk att träna på utegym istället för inomhus, så är det klokt sagt. Men det som dock oftast glöms i ett sådant uttalande är om förutsättningarna skapats för folket.

Lägesrapport från JärvaHjälpen

För nästan åtta veckor sedan startade vi JärvaHjälpen med syftet att handla åt äldre och personer i riskgrupp. Det var bland det mest spännande som jag varit med om, eftersom det inte går att se i förväg hur en pandemi kommer att slå. Men jag vet, att jag kan lita på föreningslivet och vänner i Järva.

”Grattis Elin, 90 år idag!”

Vi vill gratulera dig, Elin Söderblom i Husby, som idag fyller 90 härliga år! Du är den som alltid nyfiken sprider så mycket glädje och energi omkring dig.

”Ta trapporna fast du inte behöver”

Det är illa att trappen i Rinkebys tunnelbana inte fungerar, men det är en varning också:Om du måste stanna för att vila på vägen upp, då måste du börja träna! NU!