Bild från Rinkebyfestivalen, tusentals människor på Rinkeby torg.

Det faktum att det finns ett självständigt arkiv som innehåller allt från bilder, tidningsklipp och bilder från olika arrangemang som har ägt rum i Rinkebys historia kom som en överraskning för mig. Därför bestämde jag mig att besöka stadsdelsförvaltningen och få en inblick i hur det var förr.

Rinkeby bär på så mycket historia, en historia som jag inte tror att så många känner till. En historia fylld av många mot- och framgångar. Jag hade ingen aning om att de alla demonstrationer och manifestationer som ägde rum under 1970- och 1980-talet.

Jag blev angelägen att lära mig mer om platsen jag kallar mitt hem

Detta ledde till att vissa tankar och funderingar väcktes hos mig inför besöket. Jag blev nyfiken och mer angelägen om att lära mig mer om området där jag växte upp. Den platsen jag kallar mitt hem.

Jag bokade tid och fick vänta tills i slutet på mars innan det blev en ledig dag. Jag har sett otroligt många fina och bortglömda bilder, där varje bild bär med sig ett intryck av det förflutna. Bilderna utrycker en blandning av glädje och kämpaglöd.

Det som lämnade störst intryck hos mig är rinkebybornas lokala kamp och starka vilja till en vardag med bättre villkor.

Asmaa Farah

Arkivet är öppet den 13 april, 20 april, 27 april och 4 maj i Järvasalen på Borgarfjordsgatan 14 i Kista, mellan klockan 10.00-11:30. Antalet platser är begränsade och anmälan krävs för att delta. Ring 08-508 01 884 eller skicka e-post till: rinkeby-kista@stockholm.se för att anmäla dig.

Tidningsklipp. Insändare som tycker festivalen i Rinkeby är ett jippo. Kommittén svarar.
Rinkebyarkivet.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad tänker politikerna göra?

Vad tänker politikerna göra för ungdomarna? Särskilt för de ungdomar som står…

Hälsning från en redaktör som sitter på balkongen

Jag har aldrig begripit folk som haft träningscykel hemma. Varför cyklar de inte ute istället? Och hur får de plats i lägenheten? Varför över huvud taget svettas inomhus?

En lovsång till snön

Tittar på TV denna tidiga eftermiddag, men blickarna går mot fönstret på sidan om. Det går inte att låta bli. Eftersom jag hade dragit upp persiennerna helt, kan man nu se det fantastiska skådespel snöfallet bjuder på där ute.

IFK Lidingö FK svarar på kritiken

Igår skrev Said Ali, tränare för AIF Kista Futsal P07, ett öppet brev till IFK Lidingö. Han var orolig för den ökande rasismen inom ungdomsfotbollen. Hans lag hade utsatts för rasistiska påhopp under en fotbollsturnering i helgen. Nu svarar klubbchefen på kritiken.