Idag är det 1 december och snart är det jul igen. December månad brukar gå snabbt, men kommer det kännas på samma sätt detta pandemins år? Inför de stundande helgerna har jag några önskemål till läsekretsen.

Det här är min önskelista:

1) Skriv en novell och skicka till oss. Kanske har du något skrivet i datorn redan? (Den behöver inte handla om julen.) Under helger har vi som regel lite mer tid att läsa och kan fokusera på något som är längre än ett tiktok-inslag.

2) Skriv och berätta om ett jul-minne. Älskar du julen? Eller hatar du den? Firar du ens jul? Oavsett om dina jular liknar Astrid Lindgrens eller Ingmar Bergmans, så kanske du har något att berätta. Du som inte firar jul, hur överlever du alla bjällerklang, julgranar och tända ljus?

3) Skriv din egen önskelista. Vad önskar du dig? Det kan vara allt från fred på jorden till ett par nya tofflor. Du kan rikta dina önskningar till makthavarna, dina medmänniskor eller till tomten.

4) Skicka ett paket till någon. Kanske en blomma till din hjälpsamma granne, eller en spegel till alla politiker som alltid vill vara på bild när de skriver i tidningen. Du kan ju skicka vad som helst, eftersom allt bara redovisas med text och bild på Nyhetsbyrån Järva.

5) Berätta om året som gått. Hur har du klarat av detta år av covid, isolering och zoom-möten? Har du kvar jobbet? Kommer du att kunna ta din studentexamen? Hur tror du att världen och vi kommer att förändras efter pandemin?

Du kan vara rolig eller rasande, seriös eller skämtsam, det viktigaste är att du SKRIVER.

Skicka till redaktionen@nyhetsbyranjarva.se.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Bild: Gerd Altmann Pixabay

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Den politiska majoriteten lyssnade bara på polisen

Igår var sista dagen för de 19 anställda på Ungdomens Hus och Reactor att fatta beslut om sin framtid. Ska de stanna kvar inom förvaltningen och riskera få en tjänst som varken motsvarar deras erfarenheter eller lön? Eller ska de ta tolv månaders avgångsvederlag?

Region Stockholm sänker väntetiden för dos 2

Från och med i torsdags, den 29 juli, har region Stockholm sänkt väntetiden mellan den första och andra vaccindosen till fyra veckor. Ändringen gäller för de som tagit Pfizer och Modernas vaccin och är en åtgärd för att snabbare få fler fullvaccinerade efter det ökade smittoläget i Stockholmsregionen.

Vi utbildar fler lokalreportrar – Ansök idag

I höst startar återigen kvällskursen i praktisk lokaljournalistik på Kista folkhögskola. Kursen är ett samarbete med Nyhetsbyrån Järva, vilket innebär att deltagarna kommer ges möjlighet att publicera sina artiklar här i tidningen. 

Många kom till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnds möte

Många kom för att närvara vid Stadsdelsnämnds mötet den 29 september i Rinkebyskolans aula. Frågorna från allmänheten handlade om allt från utförsäljningar och nedskräpning till den omdebatterade begravningsplatsen.