Porträtt på Stefan Ljungdahl

En av vinnarna av Svensklärarpriset 2021, som delas ut av Svenska Akademien, är Stefan Ljungdahl som arbetar på Enbacksskolan i Tensta. Han har arbetat med högstadieungdomar i Tensta sedan 1989.

Svenska Akademien delar årligen ut Svensklärarpriset. I år går priset till bland annat Stefan Ljungdahl som arbetar på Enbacksskolan i Tensta. De andra vinnarna är Anna Bergqvist på Blackebergs gymnasium i Stockholm, Åsa Wedberg på Sven Eriksonsgymnasiet i Borås och Annika Brogren på Sannarpsgymnasiet i Halmstad.

Det känns väldigt hedrande att ha tilldelats Svenska Akademiens svensklärarpris med tanke på alla som fått priset tidigare

Förutom utmärkelsen får vardera vinnare en prissumma på 50 000 kronor. Dessutom tilldelas de skolor där pristagarna arbetar 30 000 kronor vardera för att stärka svenskämnet och uppmuntra elever och lärare på skolan.

– Det känns väldigt hedrande att ha tilldelats Svenska Akademiens svensklärarpris med tanke på alla som fått priset tidigare. Det är ett erkännande för det mångåriga arbete jag lagt ned på att tillsammans med ungdomar i Tensta arbeta med det svenska språket i fokus. Jag har arbetat med högstadieungdomar i Tensta sedan januari 1989.

– Det känns också extra kul att Enbacksskolan kommer att få 30 000 kronor öronmärkta till svenskämnena. Jag och mina kloka svensklärarkollegor får fundera över hur pengarna bäst ska komma eleverna till gagn, säger Stefan Ljungdahl.

Eleni Terzitane

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fotboll för vem? 

I torsdags ägde eventet ”Fotboll för vem?” rum i Folkets Husby. Podcasten Galdem A Talk ledde ett panelsamtal med bland annat fotbollsreportern Jasmin Nur. 

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 26. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Många frågor till borgarråden som styr Stockholm

Den här gången var det den politiska majoritetens tur att svara på allmänhetens frågor i Global Village digitala Town Hall Meeting. Mohammed Hagi Farah var en av dem som deltog: – Jag vill ha besked ikväll, får våra unga sommarjobb så att vi får en trevlig och trygg sommar?

P4 hade frukostseminarium om den lokala journalistiken

Sveriges Radio anordnade frukostseminarium på onsdagsmorgonen om lokal journalistik under rubriken Min lilla stad – om hur den lokala storstaden bevakas av medierna. Nyhetsbyrån Järvas chefredaktör Kerstin Gustafsson Figueroa var en i panelen.