Porträtt på Stefan Ljungdahl

En av vinnarna av Svensklärarpriset 2021, som delas ut av Svenska Akademien, är Stefan Ljungdahl som arbetar på Enbacksskolan i Tensta. Han har arbetat med högstadieungdomar i Tensta sedan 1989.

Svenska Akademien delar årligen ut Svensklärarpriset. I år går priset till bland annat Stefan Ljungdahl som arbetar på Enbacksskolan i Tensta. De andra vinnarna är Anna Bergqvist på Blackebergs gymnasium i Stockholm, Åsa Wedberg på Sven Eriksonsgymnasiet i Borås och Annika Brogren på Sannarpsgymnasiet i Halmstad.

Det känns väldigt hedrande att ha tilldelats Svenska Akademiens svensklärarpris med tanke på alla som fått priset tidigare

Förutom utmärkelsen får vardera vinnare en prissumma på 50 000 kronor. Dessutom tilldelas de skolor där pristagarna arbetar 30 000 kronor vardera för att stärka svenskämnet och uppmuntra elever och lärare på skolan.

– Det känns väldigt hedrande att ha tilldelats Svenska Akademiens svensklärarpris med tanke på alla som fått priset tidigare. Det är ett erkännande för det mångåriga arbete jag lagt ned på att tillsammans med ungdomar i Tensta arbeta med det svenska språket i fokus. Jag har arbetat med högstadieungdomar i Tensta sedan januari 1989.

– Det känns också extra kul att Enbacksskolan kommer att få 30 000 kronor öronmärkta till svenskämnena. Jag och mina kloka svensklärarkollegor får fundera över hur pengarna bäst ska komma eleverna till gagn, säger Stefan Ljungdahl.

Eleni Terzitane

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En skadad i Rinkeby efter misstänkt skjutning

Någon eller några gärningspersoner sköt in i en lägenhet i Rinkeby i morse. En person skadades vid händelsen som utreds som mordförsök och grovt vapenbrott.

”Allt som jag står för är SD emot”

På söndag den 28 mars kommer Liberalerna ha partiråd och ta ställning till synen på SD och regeringsfrågan. – Vinner Nyamko Sabunis förslag lämnar jag partiet, säger liberalernas starke man i Järva, Ali Abdukadir.

Många utan biljett när SL kontrollerar

Trots att SL gjorde mer än fem gånger fler biljettkontroller i augusti 2019 än i augusti 2020 är det fler som åker fast i år. Buss 179 är en av de linjer som ofta kontrolleras, och många järvabor saknar biljett.

Det dödliga våldet ökar i Stockholm

Fler fall av dödligt våld och fler dödsskjutningar under 2020 jämfört med tidigare år, det visar ny statistik från Brå. Händelser i Stockholmsregionen står för en stor del av den våldsamma ökningen.