När Spånga-Tensta annonserar efter en ny biträdande stadsdelsdirektör framgår att omorganisationen inom förvaltningen fortsätter. Tjänsten som biträdande stadsdelsdirektör är nyinrättad och innebär att fyra avdelningar blir en enda.

När stadsdelsdirektören Fredrik Jurdell tillträdde i början av december inleddes en omorganisation inom förvaltningen. Först försvann hela avdelningen Stadsdelsutveckling, och sedan även dess senaste chef. I en intervju sade Fredrik Jurdell att ”det finns luft i överbyggnaden”, som måste effektiviseras. Och effektiviseringen pågår fortfarande.

Fyra avdelningar blir en enda

Spånga-Tensta har hittills bestått av tre verksamhetsavdelningar och fyra stödavdelningar; ekonomi, HR, kvalitet och analys och kansli. De fyra stödavdelningarna kommer nu att bli en administrativ avdelning och ska ledas av den biträdande stadsdelsdirektören.

I praktiken betyder det att minst tre avdelningschefer istället blir enhetschefer, sannolikt med avsevärt lägre lön. Men Fredrik Jurdell förnekar att det handlar om besparingar.

 – Det här handlar inte om ekonomi över huvud taget, säger han. Utan vi för ihop all administration i en organisation. Jag tror att det blir mer effektivt och tydligt för alla.

Är det fler stora förändringar i organisationen på gång?
 – Nej, inga stora grejer som ska föreslås i närtid.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Reactors framtid utreds igen

Stadsdelsdirektör Ulla Thorslund vill att ärendet om Reactor tas upp till diskussion…

Hemblas hyresgäster är desperata: ”Vi kan inte leva så här”

Hyresgästerna på Nidarosgatan i Husby har fått nog. I flera års tid har fastighetsägaren Hembla genomfört lägenhetsrenoveringar, och arbetet stör de boende.

SVT Nyheter Stockholm besökte kursen i lokal journalistik

På corona-säkert avstånd samlades kursdeltagare i lokaljournalistik för ett nytt besök. SVT Nyheter Stockholm kom för att berätta om sitt arbete och svara på frågor. Bland annat diskuterades medias ansvar, vikten av perspektiv och förankring i Järva samt problem med  polisbrutalitet.

Man gripen för misstänkt misshandel

En man greps av polis under förmiddagen, misstänkt för misshandel av en kvinna i en bostad i Tensta.