Hajar Zedan, Sarah Zitouni och Oliwia Wlodkowska är namnen bakom Aura Gang som stod bakom lördagens loppis i Ungdomens hus i Rinkeby. De hade jobbat hårt med förberedelserna och lagt ner mycket tid på allt från marknadsföring till att göra i ordning lokalerna.

– Jag har kommit hem klockan tolv varje kväll den senaste veckan när vi har affischerat, berättar Sarah Zitouni.

Hon och Hajar Zedan bor i Rinkeby medan Oliwia Wlodkowska är från Skarpnäck. De har satt upp affischer över hela stan och en del av besökarna hade åkt långt för att kolla in loppisen.

Utöver borden med leksaker och kläder såldes även hembakta kakor och samosas. Dessutom fanns ansiktsmålning för de yngre barnen, fotbollsworkshop och andra aktiviteter som lockade till häng snarare än konsumtion.

Det är bara fotboll, fotboll, fotboll, vi ville göra något annat

– Vi gör det inte för pengarna utan det är mest en social grej. Killarna arrangerar saker hela tiden, men det är bara fotboll, fotboll, fotboll. Vi ville göra något annat och då blev det loppis, säger Sarah Zitouni.

För den som missade loppisen i lördags lovar tjejerna i Aura Gang att det kommer fler tillfällen. Deras mål är att fortsätta arrangera loppisar och andra större evenemang.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu är Rinkebybornas egen bok klar!

Nu är boken Rinkeby Världens Torg i 50 år klar och författaren Gunilla Lundgren drar en suck av lättnad.  – Det enda jag tänkt på det senaste året är att vi måste kunna ses den 17 september. Och jag är så glad att vi kunde det.

Väpnat rån och skottlossning i Tensta

Grovt rån och vapenbrott ledde till en stor polisinsats i Tensta igår eftermiddag. En person rånades på sina bilnycklar och rånarna sköt mot en bil innan de försvann.

Kvinnonätverket Womenisa delar ut pris

Det nylanserade kvinnonätverket Womenisa har delat ut utmärkelsen månadens Womeneur. Amal Said, verksamhetsansvarig för Womenisa, berättar om utmärkelsen och hur nätverket arbetar med kvinnlig utveckling och entreprenörskap.

Vattenleken i Husbyparken färdig!

Lagom till värmen blev vattenleken i Husbyparken klar. Det sprutar och stänker lite hur som helst och barnen kan själva sätta fart på vattenstrålarna.  – Det är jättekul, sade Ali, 9 år, i plaskblöt t-tröja.